реклама

реклама

З метою обговорення шляхів реалізації спільних заходів щодо забезпечення соціальної адаптації суб’єктів пробації, визначених у Меморандумі про співпрацю між Черкаською обласною службою зайнятості та Філією Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області, відбулася робоча зустріч на Смілянщині.

Учасниками діалогу виступили представники Смілянського міськрайонного центру зайнятості та міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області. Обговорювалися питання щодо послуг служби зайнятості громадянам, засудженим до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, а також було проаналізовано потребу у відповідних фахівцях на місцевому ринку праці.

Драбів

«Спектр послуг служби зайнятості – дуже широкий та направлений на кінцеву адресну мету – працевлаштування кожного, хто бажає працювати, та активність самої особи у процесі працевлаштування», - зазначили представники міськрайонного центру зайнятості.

Також обговорювалися питання щодо потреби в інформуванні засуджених до покарань громадян про зміни у законодавстві, наявності актуальних вакансій, професійно-кваліфікаційного складу, участі таких осіб у проведенні семінарів, тренінгів з техніки пошуку роботи, організації та проведення психодіагностичного тестування для суб’єктів пробації тощо.

Учасники зустрічі узгодили перспективи співпраці та спланували проведення найближчим часом спільних заходів.

Задля обговорення вищезазначених питань на Драбівщині був також проведений відповідний захід. Участь в інформаційному семінарі взяли представники Драбівської районної філії обласного центру зайнятості та районного сектору пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації в Черкаській області. До участі у семінарі були долучені 12 умовно засуджених осіб.

Провідний фахівець з профорієнтації Володимир Педаш розповів присутнім про можливість організації за сприяння служби зайнятості професійного навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації за робітничими професіями та участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру тощо. Засудженим наголошувалось на важливості легального працевлаштування, адже використання найманої праці без оформлення трудових відносин несе за собою відповідальність та суттєво впливає на майбутнє будь-якого працівника. Насамперед, такий вид працевлаштування позбавляє гарантованого права людини на соціальне, пенсійне, медичне забезпечення та інші соціальні гарантії.

Смілянський МРЦЗ,

Драбівська районна філія ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100