реклама

реклама

Аби зняти соціальну напругу, викликану новими нормативами споживання природного газу, канівські депутати вирішили звернутися до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Відповідне рішення було ухвалено 27 грудня 2018 року в ході останнього засідання сесії Канівської міської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області.

«27 листопада 2018 року Верховним Судом України прийнято остаточне  рішення у справі № 826/2507/18, яким задоволено позов ПАТ «Хмельницькгаз» до Кабінету Міністрів України, яким визнано протиправними та нечинними Постанову Кабінету Міністрів України від 23.03.2016 № 203 «Про норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників» та пункт 1 переліку постанов Кабінету Міністрів України, що втратили чинність, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.03.2016 № 204.

1518018983_100220172-500x315

Однак відмінивши Постанови Кабінету Міністрів України, які регламентували норми споживання газу на одну особу в місяць та державні соціальні стандарти, Верховний суд констатує, що найефективнішим способом обліку споживання газу є встановлення лічильників.

Проте станом на грудень 2018 року лише 30 відсотків споживачів газу в місті мають встановлені лічильники, незважаючи на те, що вартість встановлення приладів обліку передбачена в ціні природного газу.

Таким чином склалася ситуація, коли малозахищені верстви населення опинилися в лещатах формальної дії Законів, які захищають права юридичних осіб (Облгазів) і одночасно створюють хаос в частині соціального захисту фізичних осіб.

Вимагаємо негайних дій Кабінету Міністрів України по зміні соціальних нормативів, що дасть можливість на базовому рівні своєчасно здійснити перерахунок субсидій та зняти соціальну напругу в регіонах», - йдеться у тексті звернення.

Про це пише сайт Канівської міськради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100