25 січня патрульні поліцейські ініціювали спільний рейд з ювенальною превенцією, а також начальником департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради до місця масового скупчення неповнолітніх.  Тоді, правоохоронці склали ряд адміністративних матеріалів за ст. 178, ст. 175 - 1 та, за ст. 184-3 КУпАП на батьків і провели профілактичні бесіди із черкаськими підлітками.

50844685_1560203357456587_5657922120244527104_n

Одним із актуальних питань залишається виховання законослухняного громадянина. Однак, ми спостерігаємо, як групи підлітків вештаються без діла пізно увечері, а то й далеко за північ. Нерідко такі “походеньки” закінчуються вживанням спиртних напоїв, наркотиків, а там і на “подвиги” тягне.

Давайте поговоримо про правопорушення, які найчастіше здійснюються нашими дітьми. Почнемо з кодексу України про адміністративні правопорушення:

Ст. 173. Дрібне хуліганство. Це нецензурна лайка в громадському місці; образливе чіпляння до громадян … За такі дії накладається штраф від 3 до 7 неоподаткованих мінімумів громадян або виправні роботи від одного до двох місяців з відрахуванням 20% із заробітку.

Ст. 175 – 1. Куріння тютюнових виробів в заборонених місцях. Тягне за собою попередження або накладення штрафу від 1 до 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Ст. 178. Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному вигляді.

Розпивання спиртних напоїв на вулицях, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту та в інших громадських місцях … або поява в громадських місцях у п’яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, - тягне за собою попередження або накладення штрафу від 1 до 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року – штраф від 3 до 7 неоподаткованих мінімумів.

Ст. 182. Порушення вимог законодавства щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях.

Порушення тиші тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадянина від 5 до 15 неоподаткованих мінімумів.

Ст. 183. Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб.

50964421_1560203310789925_2377932441844187136_n

Завідомо неправдивий виклик пожежної охорони, поліції, швидкої медичної допомоги або аварійних служб – тягне за собою накладення штрафу від 3 до 7 неоподаткованих мінімумів.

Також, діти все частіше порушують статті Кримінального кодексу України і роблять крок до більш серйозних правопорушень, за які закон передбачає більш суворе покарання.

Ст. 185. Крадіжка. (крадіжка – це таємне викрадення державного, колективного чи індивідуального майна).

Ст. 186. Грабіж. (грабіж – це відкрите викрадення державного, колективного чи індивідуального майна громадян). Наші діти виривають з рук сумки, мобільні телефони. Інколи застосовують силу, якщо людина намагається захистити своє майно. Всі ці “подвиги” приводять на лаву підсудних.

Ще одна велика проблема – наркотики: їх вживання та розповсюдження. Згідно ст. 307 Кримінального кодексу України за розповсюдження наркотиків загрожує великий термін.

Звісно, що кожен із батьків любить свою дитину. Але у батьківській любові треба знати міру і мати сили заборонити дитині чинити дії, які приведуть її на шлях злочину. Запам’ятайте! Закон зобов’язує Вас брати активну участь у вихованні вашої дитини і ви несете юридичну відповідальність за невиконання обов’язків щодо виховання дітей (ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення)

Патрульна поліція Черкаської області

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100