Волонтера і власника військового музею зі Звенигородки Олега Бойка заарештували за підозрою в замаху на життя правоохоронців. Інцидент трапився в минулий четвер, 31 січня, у селі Козацькому Звенигородського району.

1909735_1128078593878482_2526361673717324857_n

Про подробиці сутички Олега Бойка з поліцейськими пише журналіст Сергій Радченко у номері «Вечірніх Черкас» від 6 лютого.

Слідчі з обласного управління вилучали раніше заарештовану техніку. Перед цим Бойку була вручена підозра про злочини.

– Удень приїхали слідчі з Черкас. Мені й Олегу вручили підозри, – розповідає дружина Олега Бойка Світлана Ольховська. – Ми нібито підроблювали документи на техніку для музею. Звинувачують у шахрайстві. Хоча все було куплене законно. На все маємо документи. Ця історія тягнеться вже дуже давно. Таким чином хочуть на нас надавити, аби ми віддали своє майно, кому потрібно. Я не підписала документи про вручення. Слідчий якось неоднозначно сказав, що все залежить від нас, чи посадять Олега. Потім вони поїхали вилучати бронетехніку, яка по припису зберігалась у нашого кума в Козацькому. Мали віддати брату чоловіка Руслану. Саме тоді Олег не витримав і кілька разів вистрелив із мисливського автомата Калашникова.

Під час стрілянини ніхто не постраждав.

– Він стріляв «холостими». Таким чином хотів привернути до себе увагу, – запевняє Світлана Ольховська. – Нас дістало це свавілля правоохоронців. Перед цим Олег приїжджав додому. Переодягнувся, обійняв і попрощався з дітьми. Я ще й просила, аби не робив дурниць. А вже через кілька годин до мене телефонував його брат і кричав, аби я їхала в Козацьке, бо Олег стріляв по поліції. Зараз йому закидають, що набої були бойовими. Вистрелив разів 9. Але якби так, то там би було 9 трупів. Мій чоловік гарно стріляє.

Брат Олега Бойка Руслан стверджує, що постріли велися бойовими набоями.

– Я саме переганяв БТР, коли побачив Олега, – розповідає Руслан Бойко. – Однією рукою махав, щоб я зупинився, а іншу тримав позаду. Я не ризикнув ставати, бо підозрював, що він тримає зброю. Уже пізніше побачив, як по полю тікають люди. Він стріляв бойовими. В одного правоохоронця знайшли отвір від кулі. Дивом не поранило. Поліцейські теж стріляли, але травматичною зброєю. Після цього він відкинув автомат убік. Зараз його вина вже доведена. Моє майно він із дружиною відбирав шахрайським шляхом. Йому «світить» до 12 років в'язниці. І своїм вчинком зробив собі ще гірше.

Бойка затримали на місці події.

Бойку вже повідомлено про підозру щодо замаху на вбивство. Суд вирішив тримати його під вартою без права застави.

реклама

Коментарі  

 
+8 #4 Абрек 08.02.2019 13:43
:lol:((((В одного правоохоронця знайшли отвір від кулі. Дивом не поранило))))
Цікаво, ДЕ в нього знайшли цей отвір? Якщо вони тікали, то мабуть десь ззаду.. ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Сергій 08.02.2019 13:25
Знаю Олега багато років. Міг стріляти і бойовими (але не на ураження), та кому тепер від цього легше? Зрозуміло, що відкупиться (хлопці з Черкас самі запропонують ціну)... Прийдеться в кращому випадку половину бізнесу продати... ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #2 U-311 07.02.2019 18:12
Олег справді дуже добре стріляє.
Або патрони були холостими, або спеціально стріляв мимо - інакше б так не обійшлося.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Такие времена 07.02.2019 18:10
Раньше хотели получать десятину с ґешефта, а сегодня проще перспективный ґешефт отжать, по понятиям сегодняшнего времени.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100