реклама

реклама

Після того, як першою в районі до Православної церкви України перейшла релігійна громада села Костянтинівки, таке ж рішення прийняла і громада Носачева. Тож у цьому селі також відбулася визначна історична подія: тамтешня релігійна громада прийняла рішення про перехід до Православної церкви України.

2019-02-11-носачев_4

Про це «Сміла.ua» повідомив сільський голова Носачева Віктор Кравченко.

2019-02-11-носачев_3

За його словами, парафіяни церкви Різдва Пресвятої Богородиці, де священиком отець Стефан, практично одноголосно визначилися з тим, аби перейти із юрисдикції УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України.

«На загальних зборах громади в приміщенні церкви були присутні 51 прихожанин, зокрема, й 12 уповноважених, які напередодні здійснили опитування жителів нашого села та представляли їхні інтереси на зборах», – розповідає Віктор Андрійович.

Він каже, що під підпис було опитано 335 односельців і лише близько 20 опитаних не визначилися, або не мали бажання її висловлювати та проігнорували збори. Враховуючи думку всіх бажаючих висловитися та присутніх на зборах громади й було прийнято рішення перейти до Православної церкви України.

«Протокол зборів оформлено. Чекаємо на офіційне переоформлення документів і дякуємо всім за власну позицію», – підсумовує сільський голова Носачева.

До речі, про своє бажання перейти до Православної церкви України заявила й громада сусіднього села Ротмістрівки. Там днями теж відбудуться збори релігійної громади.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Іоан 12.02.2019 10:37
Із священниками потрібно працювати. Куди пан-отець поведе туди й паства піде. А так лише міжусобиця.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100