Раду християнських церков утворили на Черкащині представники восьми православних, католицьких і протестантських конфесій.

12

З огляду на те, що спроби утворити міжконфесійний координаційний орган, до якої вдавалася обласна влада, виявилися невдалими, церкви взяли ініціативу на себе. Під час одного з «молитовних сніданків», які проходили в Черкаській міській раді, вони вирішили самоорганізуватися.

11 лютого представники практично всіх християнських конфесій і деномінацій Черкащини зібралися в обласному центрі на засідання оргкомітету, де схвалили положення та регламент обласної Ради християнських церков.

Отже, до ради ввійшли представники восьми церков: митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (від Православної церкви України), протодиякон Іоанн Поліщук (від Черкаської єпархії Української православної церкви), священик Юліан Шеремета (представник Української греко-католицької церкви), священик Олександр Гурський (представник Римо-католицької церкви), пастор Валерій Бєляєв (уповноважений представник Євангельських християн-баптистів), пастор Микола Бойко (від Адвентистів сьомого дня), єпископ Юрій Бієвець (представник Незалежних християнських харизматичних церков), пастор Сергій Живиця (представник Церкви християн віри євангельської «Світло спасіння»).

5

Труди зі створення організаційного комітету та його першого засідання взяв на себе і своїх помічників Валерій Бєляєв.

– Це не тільки початок діалогу, а й по-суті початок нової ери в співпраці конфесій між собою, в їхньому діалозі з суспільством і державою, – зазначив Валерій Веніамінович. – Рада об’єднала православних, протестантів, греко- та римо-католиків. Суспільство турбує, чому в християнстві так багато конфесій і деномінацій. Сьогодні ми даємо відповідь на запит суспільства щодо нашої єдності і взаємоповаги.

Як зазначили представники Ради християнських церков на прес-конференції після її утворення, метою цієї організації є прагнення донести до суспільства позицію християн у глобальних питаннях, як стоять сьогодні перед суспільством.

Учасники Ради не мають наміру втручатися у внутрішнє життя одне одного, проте готові співпрацювати на євангельських засадах любові, встановлених Ісусом Христом.

– Основними завданнями ради є обговорення актуальних питань релігійного життя, підготовка взаємоузгоджених пропозицій до різних рівнів влади, організація проведення семінарів, конференцій, нарад з питань відродження духовності на Черкащині, в Україні, – сказав у коментарі для «Прочерку» митрополит Черкаський та Чигиринський ПЦУ Іоан. – Важливими темами для обговорення стануть стосунки з різними організаціями та установами в усій Україні (адже Черкащина – це серце України), допомога суспільству в згуртуванні навколо добрих громадських проектів, освітня діяльність, місіонерські проекти. І, звичайно, важливим є сам міжконфесійний діалог, пошук взаєморозуміння, знаходження спільних платформ, на яких ми можемо виступати єдиним фронтом (наприклад, відстоювання сімейних цінностей).

Протодиякон УПЦ Іоанн Поліщук у коментарі «Прочерку» додав, що в Україні більшість людей вважають себе християнами. Вони очікують не тільки слів на власних богослужіннях та зібраннях, а й спільного християнського слова.

– Оскільки спільний голос твориться на основі застосування принципів Євангелія, якими Україна жила століттями, він звучатиме голосніше, наполегливіше і переконливіше, – вважає отець Іоанн. – Ті люди, які впроваджують процеси, орієнтовані на розвал духовності, морального устрою нашого народу, зможуть побачити, що що є гідний спротив тим тенденціям, які вони намагаються нав’язати нам. Ми зможемо сказати своє рішуче «Ні!» цьому – як кожен у своїх богослужіннях і зібраннях, так і спільно.

Одним із перших заходів Ради християнських церков стане заплановане на 23 лютого проведення в Черкаському міському Будинку культури ім. І.Кулика форуму «Церква та суспільство», в якому візьмуть участь ті, хто успішно діє в підприємницькій діяльності, освіті, науці, політиці і є християнином. Усіх охочих запрошують відвідати цей форум, де йтиметься про те, що в будь-яку діяльність християнин може і повинен привнести світло Боже, довести людям, що можна обійтися без корупції, злочинів, іншого бруду, а виконувати Боже слово і бути в усьому успішним.

Найближчим часом планується утворити Ради християнських церков в районах Черкащини.

11

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #6 Я черкащанин 12.02.2019 14:57
Цитую Светлана:
Илон Маск плачет в сторонке. Страна в каменном веке.

Не путайте понятия "несовременно" и "плохо".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 Я черкащанин 12.02.2019 14:52
Цитую Гроші:
"Форум «Церква та суспільство», в якому візьмуть участь ті, хто успішно діє в підприємницькій діяльності, освіті, науці, політиці"---- Взагалі, Христос приходив не для тих, хто успішний, а для нужденних, бідних і убогих. Для сиріт, вдов і калік. А попам все аби успішні церкві гроші несли та купола золотили.

Взагалі, Христос приходив і для успішних, і для неуспішних, і для багатих, і для бідних. А що в головах у попів, ви знати не можете, в чужу душу не влізеш. Тож не поспішайте засуджувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Гроші 12.02.2019 14:36
"Форум «Церква та суспільство», в якому візьмуть участь ті, хто успішно діє в підприємницькій діяльності, освіті, науці, політиці"---- Взагалі, Христос приходив не для тих, хто успішний, а для нужденних, бідних і убогих. Для сиріт, вдов і калік. А попам все аби успішні церкві гроші несли та купола золотили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #3 СЭМЭН 12.02.2019 13:37
Цитую Светлана:
Илон Маск плачет в сторонке. Страна в каменном веке.

летите голуби летите У СВЭТИ була прекрасна, благородна ідея — провести під свинарником метро. Це мало бути сюрпризом. Перша лінія метро у —Черкассах! Станція "Казбет" — станція "Кривалiвка". Три гривнi в один кінець. Родичі — безкоштовно. З Бондаренка — п'ять гривень.СВЭТА вже підкопалася майже до половини свинарника, і раптом — непередбачена катастрофа! — клята свиня Манюня провалилася в метро.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Илон Маск 12.02.2019 12:10
Не плачу. Рыдаю. Больно за город.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Светлана 12.02.2019 11:56
Илон Маск плачет в сторонке. Страна в каменном веке.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100