Уманська міська лікарня отримала сучасний апарат для ранньої діагностики онкозахворювань.

Без імені

Про це повідомляє «Громадське.Умань».

Наразі Умань лідирує за кількістю онкозахворювань на Черкащині. Станом на 1 січня 2019 року у місті було зафіксовано 21 випадок раку сигмоподібної кишки (з них 11 на запущеній стадії), а також 21 випадок раку прямої кишки (з них 7 на запущеній стадії).

Понад 70% хворих виявляють онкозахворювання на пізніх стадіях. Своєчасна діагностика та профілактика на сучасному обладнанні здатна врятувати життя.

Задля збереження здоров’я людей за підтримки народного депутата України Антона Яценка Уманську міську лікарню було забезпечено ректороманоскопом. Цей прилад дозволяє максимально точно оглянути слизову оболонку кишечника, діагностувати запальні процеси, кишкову інфекцію, геморой, тріщини та інші патології, а також з високою точністю поставити діагноз.

Прилад функціонує у стаціонарі хірургічного відділення Уманської міської лікарні за адресою: м. Умань, вул. Шевченка, 50, Уманська міська лікарня, стаціонар хірургічного відділення (5-ий поверх, оглядовий кабінет).

Підготовку та відповідні маніпуляції здійснює лікар Володимир Яремчук.

«Для запису на обстеження потрібно спочатку прийти до мене на консультацію, щоб дізнатися про правильну підготовку до обстеження. Підготовка триває декілька днів», – сказав Володимир Яремчук.

Обстеження за допомогою ректороманоскопа є одним з найважливіших досліджень для профілактики та ранньої діагностики онкологічних захворювань.

Наразі діагностику вже пройшло 100 пацієнтів, які лікуються на стаціонарі Уманської міської лікарні.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100