Усіх смілян, особливо автомобілістів, обурює те, що нашим містом – прямо через центр – курсує велика кількість вантажівок. До того ж більшість фур перевозять особливо небезпечний вантаж, що створює загрозу для життя людей і екології Сміли.

2019-02-28-фури

На постійні зауваження і прохання втрутитись у ситуацію та перекрити рух вантажівок центром - поліція не реагує, пише «smila-ua».

- Нам набридло терпіти бездіяльність місцевої влади та правоохоронців, їхні постійні відмовки та небажання наводити порядок у місті. Тож ми зібрали кількох активістів із ГО «АЄС – Сміла». До нас приєдналися звичайні смілянські водії і ми вирішили колективно заблокувати проїзд фур у центрі міста. Це не політична акція, це просто турбота про безпеку містян, - говорить лідер ГО «АЄС – Сміла» та платформи «Сила виборців» Антон Гілявський. - На пішохідному переході по вул. Соборна, біля пожежної частини, ми вже зупинили кілька цистерн. На них є позначки – перевезення небезпечного вантажу. Водії переконують, що їдуть пусті. А до цього перевозили добрива. На жаль, ми не можемо перевірити їхній вантаж. Але знаємо, що є дуже шкідливі добрива. Тож поки що блокуємо проїзд однієї цистерни. Іншій вдалося розвернутися і поїхати. Чекаємо на приїзд поліції.

Чекати поліції довелося майже годину. Поки їхали правоохоронці водіям-активістам вдалося зупини ще три вантажівки з причепами, які перевозять зерно. Зрозуміло, що автівки перевантажені – везуть по 80-100 тонн. Хоча по місту розвішені знаки – дозволено перевозити вантаж вагою не більше 3,5 тонн.
- Ми втомились постійно привертати увагу чиновників, щоб вони зайнялися своїми справами. Тож вирішили взяти все у свої руки, - розповідає учасник акції Олександр. – Блокували фури 7-ма машинами. Хлопці пропонують стати на чергування біля магазину «Фуршет» та в інших районах міста. Таких важковаговиків за день по Смілі курсує більше сотні. Ми за пів години зупинили 5 машин. Так не повинно бути. Це порушення закону. Це руйнування наших доріг.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 ХХ 02.03.2019 11:03
І все, як з козла молока. Це приклад того, що беззаконня стало законом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100