На нещодавньому засіданні виконкому Смілянської міської ради начальник служби у справах дітей Ольга Шуригіна озвучила проект рішення «Про затвердження заходів щодо виконання в місті Регіонального плану з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей у Черкаській області на 2018-2026 роки». Йдеться про поступове перепрофілювання інтернатних закладів до умов, наближених до сімейних форм виховання – прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

2019-03-01-интернат Про це повідомляє «Сміла.ua».

Цей процес триває у всій області. Але члени виконкому побачили у цьому проекті прямий натяк – скоро обласну школу-інтернат буде закрито, а до того часу фінансування закладу область перекладає на смілянський бюджет. З бюджету доведеться утримувати 165 дітей.

Члени виконкому обговорили це питання. Вони дійшли висновку, що після виборів Президента думка обласного керівництва може змінитись, а у бюджеті міста «немає зайвих грошей, щоб фінансувати ще один заклад». Тож, незважаючи на пояснення начальника служби у справах дітей, члени виконкому відхилили це рішення.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100