В черкаському онкодиспансері черга на комп’ютерний томограф становить тижні і місяці. Він експлуатується понад 15 років. Якщо він зараз вийде з ладу, то черкащани будуть позбавлені необхідного дослідження. Тож з бюджету виділяється 25 мільйонів гривень на комп’ютерний томограф. А загалом на базі Черкаського обласного онкодиспансеру хочуть створити відділення з трансплантології. Це один з аспектів тих амбітних планів у сфері медицини, які озвучив сьогодні на прес-конференції голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець.

3331

За словами Вельбівця база в онкодиспансері є досить достатньою, лише потребує нового обладнання для створення спеціального відділення.

– На сесії ми вже виділили 14 мільйонів гривень, це перший внесок у цю програму. Загалом потрібно 27 мільйонів гривень. Відкриття такого відділення на базі нашого онкодиспансеру дасть можливість проводити такі операції по трансплантації за 200 тисяч гривень, що значно дешевше, ніж за кордоном, — розповів у ході презентації Перспективного плану розвитку Черкаської області голова ОДА Олександр Вельбівець.

З-поміж іншого – закупівля ангіографа в Черкаську обласну лікарню та створення філіалу обласного кардіоцентру на базі Уманської лікарні.

– На ангіограф виділяємо 24 мільйони гривень, на ремонт операційної кардіо-хірургічного відділення – 3,5 мільйони. Щодо обласної дитячої лікарні. Там були проблеми з водовідведенням. Не було сплановано обмостку. Ніяк до цього питання не доходили руки. Зараз ми виділяємо туди 2 мільйони гривень, щоб закрити питання, – сказав Олександр Вельбівець.

28, млн грн. піде на заміну рентгенівської трубки ангіографа, що був в кардіоцентрі.

– Планують також відкрити філілал Черкаського обласного кардіоцентру на базі Уманської лікарні. У цьому році мають провести ремонт операційної, ремонт самого приміщення, зокрема даху. На ці цілі з обласного бюджету виділено 15 млн грн., – зазначив Олександр Вельбівець.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 Одно не розповів 04.03.2019 14:39
Все эти деньги будут освоенны до 31 марта. А иначе они могут достаться наступныкам и их детям.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100