Про це повідомляють у БО «Мережа 100% життя» м. Харків. Аналітики дослідили закупівлі медзакладу з листопаду до січня 2019 року.

Упродовж цього часу всього 1 конкурентна закупівля з 74-ьох була успішною. 60 торгів Черкаського обласного протитуберкульозного диспансеру – прямі договори без конкурсів, 8 проведені за допомогою переговорної процедури.

– Це показує халатне ставлення медзакладу до конкурентних процедур через Prozorro. Адже відома практика аналогічних українських лікарень та диспансерів, коли через аукціон економлять мільйони бюджетних коштів. Тобто наших з вами податків. – пояснює аналітик Костянтин Дмитрієв. – ситуація, яка склалася у Черкаському протитуберкульозному диспансері може свідчити про те, що медзаклад значно переплачує за ліки, послуги або інші медичні товари.

Картинка  1

5 разів замовник намагався провести відкриті торги, які так і не відбулись, тому що на них прийшло недостатньо учасників.

Аналітики зазначають, що це ще раз доводить – українському законодавству необхідні зміни, які б забрали можливість ухилятись від конкурентних процедур.

Довідково: Матеріал створений ГО «Інститут аналітики та адвокації»у рамках проекту «Стійкі рішення надання допомоги ВІЛ-інфікованим на базі спільнот», за підтримки Французької міжнародної експертизи Ініціативи 5% (Expertise France 5% Initiative).

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100