реклама

реклама

Найближчим часом у Черкасах з’являться патрулі добровільної народної дружини, повідомляють у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

– Завдяки їхній масовості й можливості забезпечити тотальне патрулювання міста, ми отримаємо ефективне забезпечення охорони правопорядку у Черкасах та вирішення проблеми ефективного запобігання злочинності, – констатує ініціатор створення у Черкасах перших ДНД, голова комітету самоорганізації населення мікрорайону «Дахнівський», депутат Черкаської міської ради Микола Мирза.

За словами начальника відділу підтримки громадянського суспільства Черкаської міської ради Сергія Кононенка, уже відбулися установчі збори й наразі триває процес юридичної реєстрації двох громадських формувань, створених, відповідно, при Соснівському та Придніпровському РВ УМВС м. Черкаси. Роботу цих громадських формувань куруватимуть Ради профілактики правопорушень у м. Черкаси, створені при кожному із комітетів самоорганізації населення.

– Загалом, до громадських формувань увійшло 69 черкащан: 37 дружинників – до Соснівського та 32 – до Придніпровського, – розповів Сергій Кононенко. – Фінансування їхньої діяльності передбачено міською програмою, кошти закладено до бюджету розвитку. Громадські формування діятимуть на базі КСН, використовуючи спільні з ними приміщення та засоби зв’язку. А для патрулювань планується придбання 6 авто: 2 із них буде надаватись для патрулювання дільничним, решту використовуватимуть наші дружинники. Зброї вони не носитимуть: патрулювання здійснюватиметься загонами у складі 1-2 дружинників та 1 правоохоронця.

– Для тотального охоплення цілодобовим патрулюванням місто буде поділено на сектори. У кожному секторі патрулюватимуть місцеві мешканці, яким, зазвичай, найкраще відомо, які місця їхнього району є найбільш неблагополучними і де можуть збиратися сумнівні компанії. Запровадити патрулювання ДНД у Черкасах планується уже в травні-червні, – повідомив Микола Мирза. – Вплив громадськості не можна недооцінювати. Нагадаю всім випадок, що стався у Миколаєві: коли міліція затримала, а тоді відпустила злочинців, лише масові протести громади міста допомогли знову повернути їх за грати.

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 Nord 29.03.2012 12:39
І знову міська влада незнає куди витратити гроші, може хай ще одні турнікети поставлять кругом міської ради! Навіщо ці ДНД, коли міліція порядку не може навести, хоч їх тиняється без діла ціла армія, але їм більше подобається на допити викликать студентів, за їхню патріотичну свідомість. створили б краще центр, який приймав би скарги, зафільмованих чи підтверджених фото, правопорушень. Наприклад: я фотографую як мажор припаркував свій автомобіль на пішоходному переході або на вході в магазин і надсилаю в цей центр,а вони хай вирішуть як його наказать, і присилають мені відповідь про те що вони його оштрафували, щоб і мені був стимул далі проводити таку роботу. ще один приклад фотографую як курить нелюд на зупинці чи в іншому місці забороненого законом. Я б залюбки проводив би таку роботу безкоштовно, знаючи що ті нахаби понесуть покарання, і таких як я дуже багато.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100