реклама

реклама

Літні люди нерідко стають жертвами шахрайства через свою довірливість та безпечність. Як попередити випадки правопорушень стосовно людей поважного віку йшлося на зустрічі «Патрульна поліція інформує людей літнього віку». Провели зустріч інспектори зв’язків з громадськістю Управління Патрульної поліції в Черкаській області лейтенант поліції Сліпченко Юлія Андріївна та лейтенант поліції Перевізник Вікторія Анатоліївна.

DSCN6210

Учасникам зустрічі пояснили, як викликати поліцію, повноваження патрульної та дільничної поліції,  що на виклики реагує патрульна поліція, що телефон 102 безкоштовний з любих телефонів, про наявність інформації в підрозділах поліції щодо прийому керівників підрозділів. Присутнім розповіли  про можливі способи шахрайства стосовно літніх людей.

Наголошено, що потрібно бути обережними при візитах «представників соцзабезів», які розносять дотації, обмінюють за реформою гроші, майже безкоштовно надають ліки. Часто під виглядом представників правоохоронних органів шахраї вимагають кошти за звільнення родичів за нібито вчинений злочин. Розповсюдженим способом шахрайства є «зняття порчі». У випадку грабежу потрібно не втрачати контроль над собою, не розгубитися. Найголовніше запам’ятати в чому був одягнений грабіжник, його колір волосся, зріст, негайно телефонувати 102. Це пріоритетний виклик на який висилається багато екіпажів поліції. По гарячим слідам часто знаходять грабіжника.

Не варто забувати, що не потрібно впускати в домівки незнайомих людей. При купівлі через Інтернет потрібно розраховуватись за придбаний товар тільки після його отримання. Треба пам’ятати, що працівники банку, «служба безпеки банку»  не уточнюють в телефонному режимі дані щодо платіжних карток, їх Пін –коди.

Щоби уберегтись від квартирних крадіжок слід бути уважними до ключів від квартири, не залишати їх під  килимком, закривати двері коли зайшли в квартиру, більше світла в під’їздах, дворі. Потрібно не давати незнайомим інформацію про себе, у жодному випадку не повідомляти, що живете один.

Юлія Андріївна та Вікторія Анатоліївна  відповіли на численні запитання учасників зустрічі, розповіли про досвід інших міст про наявність відеокамер «безпечне місто» та проект «Сусідська варта», надали присутнім інформаційні матеріали про обов’язки поліції, акцію «Пропусти пішохода».

Дотримання отриманої на зустрічі інформації дасть можливість уникнути від шахрайства, провести роз’яснювальну роботу серед рідних  та підопічних літнього віку, бо ця категорія  людей часто потрапляє в  тенети шахраїв.

Учасники зустрічі наголосили, що потрібно спільними зусиллями у співпраці громадськості та поліції виховувати молоде покоління для забезпечення поваги один до одного водіїв транспорту та  пішоходів, унеможливлення руйнації зупинок громадського транспорту, засмічення міста.

Зустріч організована  Відділенням  Всеукраїнської благодійної організації  «Турбота про літніх в Україні» в м.Черкаси (виконавчий директор Тетяна Бугеря) в рамках проекту "Інклюзія літніх людей через послуги соціального консультування та передачу Know-How в Україну", який виконується за   підтримки Діаконії Австрії та міністерства соціальної політики  Австрії.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100