Автомагістраль Київ-Одеса, яка йде, зокрема, через Жашків та Умань, у межах двох областей отримає цементобетонне покриття. На Черкащині вона залишиться асфальтобетонною.

4

Як пише ЦТС, про це повідомив керівник «Укравтодору» Славомир Новак.

«Укравтодор» має намір перетворити автодорогу М-05 Київ-Одеса в повноцінний автобан. При цьому ремонт магістралі в межах Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей буде виконаний із застосуванням цементобетонного покриття.

«Кілька днів тому мені вдалося переконати наших колег з Європейського інвестиційного банку, щоб усе наступне кредитне фінансування, яке ми отримаємо, було направлено саме на дорогу М-05 Київ-Одеса, щоб через кілька років мати повноцінний автобан. Плануємо цю дорогу в межах Черкаської області – в асфальтобетоні, а в межах Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей – в цементобетоні», – повідомив Новак.

Він уточнив, що в 2019 році його відомство повністю підготує проектну документацію на капітальний ремонт дороги в межах Черкаської області. Також у поточному році в «Укравтодорі» сподіваються перейти до проектування капремонту тих ділянок в трьох областях, які будуть будуватися із застосуванням цементобетонного покриття.

«У цьому році ремонтуємо трасу Київ-Одеса за рахунок держбюджету, також плануємо капітально відремонтувати ділянки цієї дороги в Київській області за рахунок коштів МФО. Зокрема, у Черкаській області за кошти Дорожнього фонду ремонтуємо ділянку протяжністю 15 км. Це половина протяжності найбільш проблемної ділянки – між Жашковом і Уманню», – додав топ-менеджер.

5

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100