реклама

реклама

На черговій сесії Тальнівської міськради одним із питань порядку денного було: «Про недовіру Тальнівському міському голові Олексію Юрченку». За яке проголосували більшість депутатів (16 осіб): Олександр Гижко, Микола Гурбич, Тетяна Жоломко, Раїса Івченко, Ігор Карпенко, Анна Кулик, Ольга Мамалига, Олександр Маринченко, Алла Михальченко, Володимир Міщенко, Віталій Накопюк, Леся Соловей, Ірина Топтун, Володимир Швець, Тетяна Шкода, Тарас Солошенко, пише сайт "Вісті Черкащини".

Не голосували 6: міський голова Олексій Юрченко, депутати: Тетяна Моряк, Віталій Шуляк, Лариса Дімітрова, Тетяна Геращенкова, Олег Сноз.

Відсутні 5: Олексій Неділько, Олександр Соколюк, Василь Сідько, Вікторія Ряба, Олег Пономаренко.

03062019184407121

Нагадаємо, перед цим, на позачерговій сесії, депутати визнали звіт Олексія Юрченка – незадовільним.

Тиждень тому міському голові надійшло звернення від депутатів із підписами та пояснювальна записка, де йшлося про те, що Юрченко порушує низку законів, регламентів, зловживає владою та службовим становищем. Також призначає на посади місцевих службовців однопартійців та осіб, які наближені до міського голови родинними зв'язками. Депутати звинувачують його у неефективному виконанні своїх службових обов'язків, що призвело до провалу виконання «Комплексної програми з благоустрою території», «Програми регулювання чисельності безпритульних тварин», утилізації твердих побутових відходів у селах громади. У записці зазначається, що внаслідок невиконання Тальнівським міським головою та структурними підрозділами виконавчого комітету міської ради своїх посадових обов'язків у частині управління та контролю за роботою КП «Водоканал», поставило підприємство на межу банкрутства та припинення надання відповідних послуг жителям міста. Для прикладу, наводять пункти з передвиборної програми Юрченка, які він спокійно провалив:

-Оприлюднювати інформацію про використання кожної гривні з місцевого бюджету;

-Провести інвентаризацію, забезпечити ефективне використання комунальної землі та власності. Відкрити реєстр комунальної власності на сайті міськради;

-Люстрація у виконавчих органах місцевого самоврядування. Призначати на посаду виключно за відкритим конкурсом;

-Оптимізувати штат органів місцевого самоврядування, заощаджені кошти спрямувати на підвищення зарплат місцевих службовців;

-Справедливі тарифи на послуги та контроль їхньої якості;

-Сприятливі умови для малого бізнесу;

-Залучати інвестиції та створити нові робочі місця;

-Спрямувати кошти місцевого бюджету на якісні медичні, освітні послуги, спорт, дитячі майданчики, житлово-комунальні мережі;

-Провести ремонт місцевих доріг;

-Покращити якість послуг громадського транспорту;

-Розвивати зелений туризм, зберегти, реставрувати місцеві пам'ятки культури.

Як бачимо, передвиборчі обіцянки залишились обіцянками. Останнім часом жителі міста та сіл, що увійшли у громаду, коментують діяльність міського голови по-різному: лайкою, докорами, сарказмом. Люди пропонують провести перевибори, або ж просто вигнати міського голову за межі району. Під постами з фотозвітами міськради користувачі соцмережі пишуть: «Шапіто відпочиває!» Валентин Баланюк; «Командири задрипані» Володимир Нечипоренко; «От піаритись вони майстри, а щось зробити це проблема» Віктор Лаврійчук; «Просто з цією владою і робота буде нульова» Таня Буга.

Скільки ще потрібно часу, щоб міський голова Олексій Юрченко зрозумів нарешті, що довів місто до повного безладу. Скільки оцінок «незадовільно» потрібно буде виставити його діяльності? Скільки разів проголосувати за недовіру до міського голови, щоб Олексій Юрченко, міський голова Тального, прихопивши голову Тальнівської РДА Валентину Любомську, яка тримає район у розрусі, пакували валізи і дозволили місту й району в цілому вилізти з компостної ями, у яку безтолкові керманичі нас загнали по шию.

Людмила Якименко, депутат Тальнівської райради, зазначає у Фейсбуці: «Олексію Віталійовичу Юрченку, радить 70 % громади, спокійно, красиво підти з посади міського голови! То вже реально допрацювались. Не позорте всих тих людей, які в свій час Вас підтримали і віддали свій голос за краще життя в Тальнівській громаді! Ви прекраснійший лікар-паталогоанатом, але керувати містом, пічалька».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100