Центральна виборча комісія розподілила кількість виборчих округів на виборах до Верховної Ради в жовтні 2012 року. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні ЦВК у понеділок, повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу комісії.

Орієнтовна середня кількість виборців в одномандатному виборчому окрузі становить 161 125 осіб (визначається шляхом ділення кількості виборців на кількість одномандатних виборчих округів – 225).

У Криму комісія встановила 10 одномандатних виборчих округів, у Києві - 13. У Донецькій області визначено 21 округ, Дніпропетровській - 17, Харківській - 14, Львівській - 12, Одеській - 11 та Луганській - 11.

У Київській області і Запорізькій буде по 9 округів, у Вінницькій і Полтавській - 8, Хмельницькій, Черкаській та Івано-Франківській – 7.

По 6 округів буде в Житомирській, Закарпатській, Чернігівській, Сумській та Миколаївській. По 5 округів у Волинській, Кіровоградській, Рівненській, Тернопільській та Херсонській.

Крім того, 4 округи визначено в Чернівецькій області та 2 в Севастополі.

Нагадаємо, раніше представники КВУ пропонували поділити Черкаську область на шість округів.

До речі, у Комітеті виборців запевняють, що 21 округ для Донецька – це чесно.

Про це заявив глава Комiтету виборцiв України Олександр Черненко в ефірі 5 каналу.

"З урахуванням рішення конституційного суду округи поділили таки справедливо. Тому що та формула, якої ми дотримувались, що кількість округів в кожній області має бути максимально наближена до середньої, вона витримана", - заявив він.

"Скажімо, в Донецькій області за цим законом мало бути від 19 до 23 округів. Зараз 21. На виборах 2002 року було 23, тобто стало менше. До рішення ЦВК поки що претензій немає", - уточнив Черненко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100