реклама

реклама

Прокуратура Черкаської області здійснює нагляд за ходом досудового слідства у справі, яка порушена 20 березня Уманським МВ УМВС України в області (п’ятьох хлопців було затриманих за підозрою в зґвалтуванні 19-річної студентки в Умані, а через декілька днів випущено, бо «зґвалтування» виявилося наклепом). 28 березня на 17 годину заявницю було запрошено повісткою до Уманського міського відділу УМВС для проведення слідчих дій, які завершилися о 21 годині 30 хвилин і дівчина залишила приміщення відділу УМВС. Але близько 23 години вищевказана особа прийшла до міськвідділу міліції та виявила бажання надати додатково, за її словами, дуже важливі свідчення.

Оскільки кримінально-процесуальний закон не містить вказівок відносно часу провадження слідчих дій, але забороняє провадження допитів, виїмок, обшуків у нічний час (нічним часом вважається час з 22 до 6 години за місцевим часом), за винятком невідкладних випадків.

Тому за її бажанням було прийнято рішення провести додатковий допит з використанням відеозапису. По завершенню якого відбувся перегляд відеозапису заявницею разом з учасниками слідчих дій та технічне оформлення протоколу. При цьому, ніякого тиску з боку правоохоронних органів на громадянку не здійснювалось, адже вона добровільно виявила бажання надати додаткові покази, що підтверджує відеозапис. Проте від її батька надійшла заява щодо неправомірних, на його думку, дій працівників відділу внутрішніх справ, а саме, застосування ними психологічного тиску стосовно громадянки Г. За вказаною заявою прокуратурою міста Умані проводиться перевірка в порядку ст. 97 КПК України.

Крім того, у справі призначено 19 судово-медичних та криміналістичних експертиз. Станом на 30 березня були результати деяких судово-медичних експертиз заявниці та підозрюваних, якими зґвалтування не підтверджено, решта перебуває на стадії завершення.

Також, в ході розслідування кримінальної справи було встановлено, що  «червоне таксі» заявниця вигадала з метою заплутати слідство, оскільки за результатами моніторингу вхідних і вихідних дзвінків з її мобільного було встановлено дійсного таксиста який прибув за її викликом, різниця в часі між цим дзвінком і телефонною розмовою з батьком громадянки Г. складала близько 14 хвилин, що суттєво ставить під сумнів достовірність її показів, наданих раніше.

На даний час досудове слідство у справі триває, вживаються заходи до завершення призначених у справі  експертиз, з’ясування всіх обставин подій та істини в справі, з урахуванням яких буде прийняте законне рішення. Про це інформує прес-служба прокуратури області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100