Лисянку відвідав Високопреосвященний Афанасій, архієпископ Харківський і Полтавський ПЦУ, керуючий Харківсько-Полтавською та Черкасько-Кіровоградською єпархіями (ліквідованої торік у грудні УАПЦ).

27062019152420854

Про це написав журналіст Олександр Щербатюк у виданні «Вісті Черкащини».

Метою приїзду особи архієпископа стало освячення хреста і наріжного каменю на будівництві нової церкви Покрови Пресвятої Богородиці в селищі.

– Я завжди ставлю за приклад лисянську християнську громаду, буваючи в церквах. Вас мало, але ви такі дружні, завзяті, сильні духом. Ви довели всім, що коли надіятись на Бога і не чекати манни з неба, а самим братися за діло – нічого неможливого немає, – звернувся до парафіян церкви владика Афанасій.

Приїзд архієпіскопа збігся із завершенням робіт на будівництві фундаменту майбутньої церкви, і він з радістю взяв участь у освяченні наріжного каменю і хреста, закладенні капсули часу з повідомленням про спорудження храму і побажання майбутнім його парафіянам.

– Не секрет, що під богослужінь сьогодні багато церков майже порожні, – зауважив владика Афанасій. – Це одна з причин того, що люди живуть у згубних пристрастях. Настав час відкинути себе попереднього і крок за кроком повертатися в лоно Боже, до життя у співзвучності, в гармонії із Творцем. Адже лише в храмі Божому можна знайти мир, душевний спокій, умиротворення і любов.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100