реклама

реклама

У програмі «Вечірній прайм», що відбулась днями на телеканалі «Вікка» за участі т.в.о. голови ОДА Тараса Висоцького, йшлося, зокрема, про вирішення екологічних питань в області. Так, Тарас Миколайович поінформував про здійснену наразі роботу щодо знешкодження й утилізації непридатних до використання відходів пестицидів на території регіону.

Безымянный Про це повідомляють у Черкаській ОДА.

– Маємо на Черкащині 282 тонни непридатних пестицидів. Мені вдалося на сьогодні відвідати майже всі місця їхнього виявлення, – сказав посадовець. – Там ми провели комісії, зафіксували теперішній стан. І зараз рухаємося в двох напрямках: по-перше, проведемо аналізи проб води, в цілому місцевості – щодо можливих небезпек виходу пестицидів за межі території, щоб спрацювати на випередження й убезпечитись від загроз екологічної катастрофи. Адже в попередні періоди проби не проводили. По-друге, нині по всіх об’єктах оголосили тендери, також виділили кошти з обласного бюджету на утилізацію цих пестицидів. Поки що не маємо завершенихих тендерів, зокрема ще не визначили підрядника. Однак всю підготовчу процедуру провели. Чекаємо на ліцензіатів, які зможуть якісно утилізувати з нашого регіону пестициди, зокрема й за кордоном.

Тарас Висоцький розповів в ефірі ще про один екологічний інструмент, що дозволяє поступово ліквідовувати стихійні сміттєзвалища. Це – електронний сервіс Мінприроди України «Ecomapa.gov.ua». Нагадаємо, його роботу започаткували в Україні у 2016 році. У цілому на сервері зареєстрували  вже понад 5,5 тисяч звернень. Із них близько сотні – з нашої області.

– Так, кожен громадянин, бачачи на певній місцевості безхазяйні відходи, може зафіксувати місце, приміром, сфотографувавши, та поінформувати про його наявність через інтерактивну мапу. Обласна ж комісія при ОДА натомість відреагує на виклики, звернувшись потому до органів місцевого самоврядування.

Також у програмі Тарас Висоцький повідомив про пріоритетні завдання з очищення водойм області.

Йшлося і про можливості об’єднаних громад, дорожні ремонти, будівництво амбулаторій, ефективність управлінської системи та ін.

Довідково:

За даними інвентаризації, проведеної управлінням агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, у 7 районах Черкащини міститься 282,371 тонн небезпечних відходів. Із них 240 тонн – у смт Єрки Катеринопільського району.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100