IMG_20190730_115035 У Іваньківській громаді Маньківського району знайшли новий спосіб поповнення бюджету. Тут просто перерахували орендну плату за ставки відповідно до норм податкового кодексу. Про це «Прочерку» розповіла голова громади Леся Поліщук.

– У нас 11 ставків, це десь 140 гектарів води. Раніше орендарі платили за ставки смішні гроші, хто як хотів. Та й то, один ставок як переміряли ,то виявилося, що він не 7, а більше 8 гектарів. І ми з депутатами просто прийняли рішення, щоб все було згідно закону. Наприклад, той ставок, що більше 8 гектарів, зараз приносить прибуток в сумі 50 тисяч гривень, а раніше за нього орендар платив 1500 гривень. Як ми це робимо? Просто виставляємо оренду ставків на аукціон, – каже Леся Миколаївна.

Цифри щодо інших ставків теж вражають. Так, якщо за ставок величиною 20 гектарів платили три тисячі оренди, то після аукціону ставок приносить в бюджет громади 107 тисяч в рік.

– Та на жаль наражаємося на супротив одиночних бізнесменів… Є товаровиробники, фермери, орендарі, які дійсно дбають за розвиток громади, чесно сплачують в бюджет, а є деякі люди, які дуже вставляють палки в колеса. Навіть казали мені виїздити з села, – зазначає голова громади.

IMG_20190730_140451

Леся Поліщук раніше працювала юристом на спиртзаводі, згодом – в 2015 році – стала сільським головою Іваньків, а тоді – у 2017 році – і головою ОТГ.

Нині в ОТГ реалізовано ряд проектів, ініціатив, проводяться ремонти, планується надання житла АТОвцям, розробляється план залучення туристів. Про це детальніше згодом на «Прочерку».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100