У Черкаському державному технологічному університеті до 30 вересня триває прийом документів. Про попередні результати цьогорічної вступної кампанії до ЧДТУ журналіст «ВиЧЕрпно» дізнавався у головного секретаря приймальної комісії Сергія Мильніченка.

foto-710x434

За словами пана Сергія, найбільша кількість вступників навчатиметься на таких спеціальностях, як «Дизайн», «Філологія», «Маркетинг», «Комп’ютерна інженерія», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Хімічні технології та інженерія», «Харчові технології», «Будівництво та цивільна інженерія», «Соціальне забезпечення», «Готельно-ресторанна справа». Варто зазначити, що саме цього року у ЧДТУ відкрили кілька нових спеціальностей. Це — комп’ютерна статистика та матеріалознавство.

«Спеціальностями статистика та лісове господарство більше зацікавилися вступники на основі повної загальної середньої освіти, а спеціальністю матеріалознавство зацікавилися вступники на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст та бакалаври, які виявили бажання повторно отримати освітній ступінь «Бакалавр» за іншою спеціальністю», — розповів Сергій Мильніченко.

Оскільки зарахування на контракт триватиме до 30 вересня, то про конкретну кількість вступників говорити зарано.

А от щодо вступу для іноземних студентів, то для них зарахування триватиме до 1 листопада.

- Найпопулярнішими серед вступників із числа іноземців користуються спеціальності: «Філологія», «Економіка», «Підприємництво», «Комп’ютерна інженерія», «Прикладна механіка», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Будівництво та цивільна інженерія», «Автомобільний транспорт», — зазначив головний секретар вступної кампанії.

Також у ЧДТУ ефективно функціонує відділення з мовної підготовки іноземців, на якому цього року навчання закінчують близько 50 осіб, які в подальшому стануть студентами ЧДТУ.

Наостанок Сергій Мильніченко повідомив, що цьогорічна вступна кампанія продемонструвала стабільні результати в межах показників за останні роки.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100