реклама

реклама

Новий сезон у Черкаському міському зоопарку стартував відкриттям павільйону змінних експозицій, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.



– У нас чимало планів щодо покращення зоопарку, серед яких першочерговими є поліпшення умов проживання тварин. Так, ми реконструюємо старі і будуємо нові вольєри та павільйони для тварин, – розповідає директор зоопарку Євгеній Ван.

Першими на виставку, яка постійно змінюватиметься, у новий павільйон змінних експозицій потрапили 30 видів безхребетних, серед яких різноманітні таргани, скорпіони, чорниші перуанські, паличники, ківсяки, павуки, клопи, сарана тощо. Більшість тварин черкащани мають змогу побачити вперше, адже вони знаходяться переважно в закритих приміщеннях.

Як запевняє керівництво зоопарку, черкаська колекція безхребетних – найбагатша в Україні. На спорудження нового павільйону витратили близько 600 тисяч гривень.

За останні роки у зоопарку збудовано тераріум, вольєр для птахів, крокодильник, поступово реконструюються старі приміщення.

– Найближчим часом плануємо створити вольєри для ведмедів та вовків, подібних за площею не має жоден зоопарк України. Площа вольєру для ведмедів буде близько 1600 квадратних метрів, а для вовків – 1200. У таких умовах тварини почуватимуться значно краще, – розповідає Євгеній Леонідович.

Для найменших відвідувачів у зоопарку створено контактний зоопарк, який відкрили торік, а цього року планується розширити вдвічі. Там уже проживають кролики, носуха, морські свинки, кури, маленькі вівці. Невдовзі дітки зможуть погратися із мікротваринами, серед яких мікрокорова. А на дереві в зоні контактного зоопарку спорудять чайний будиночок.

Уже кілька днів до відвідувачів почали виходити маленькі ведмежати, яких нещодавно народила ведмедиця Юля. А з 1 травня в павільйоні змінних експозицій на черкащан чекає виставка «Світ під мікроскопом», до якої ввійдуть найпростіші організми.

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 Фелікс 20.04.2012 15:07
... За рахунок знищення другого пологового будинку, дитячих садків, музичних шкіл, духового оркестру та лікувальних закладів...
Без дозволу та рішення власників бюджету - черкащан.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100