Усього 9 депутатів Черкаської обласної ради проголосували сьогодні за схвалення обласної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків на період до 2021 року.

IMG_20190906_110416

На рішення депутатів, зокрема, вплинула позиція представників християнських церков Черкащини, кілька десятків з яких прийшли сьогодні на сесію. Як заявив греко-католицький священик отець Юліан, питання гендерної рівності сьогодні асоціюється передусім з одностатевими шлюбами.

– Цей гріх поширюється сьогодні по всьому світу. У Канаді, наприклад, дітей віком 6 річного віку вчать бути гомосексуалістами, – сказав він. – Ми дякуємо Богу, що маємо рівність між чоловіками і жінками. Але такого гріха нам не потрібно.

У відповідь начальник управління у справах сім’ї молоді і спорту ОДА Максим Зеленський пояснив, що програма жодним чином не стосується одностатевих шлюбів, а передбачає впровадження на Черкащині вимог нещодавно ухвалених законів, які спрощують жінкам службу в армії, поліції, а чоловікам полегшують розв'язання питань догляду за дітьми, роботи в дитячих закладах тощо.

Але проти прийняття програми різко висловилися представники різних політичних сил: депутати Олександр Вельбівець, Олександр Лошков, Наталія Кравцова. Як наслідок, програму схвалено не було.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Тит 07.09.2019 00:37
Сам придумал, сам возбудился. Так выходит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Станіслав 06.09.2019 16:31
Пані Ірино, а Ви знаєте, що таке "гендерна рівність"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Іра 06.09.2019 12:58
Депутати,які "різко висловлювалися" взагалі читати, слухати вміють?! До чого гендерна рівність до одностатевих шлюбів??? У всіх розвинених краінах такі закони прийняті,а позиція депутатів - це як позиція тих,хто у Середньовіччі "відьом" спалював,ті теж дуже різко висловоювалися
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100