реклама

реклама

У Службі автодоріг Черкаської області звітують про брак фінансування, через що там не можуть ліквідувати ямковість в межах одного поточного періоду.

IMG_20191001_091318

Очільник служби Сергій Демиденко зазначив сьогодні на селекторній нараді, що на березень по області ураженість доріг ямковістю складала більше мільйона квадратних метрів. Вдалося ліквідувати третину ямковості. Фінансуванням на 2019 рік доведено більше 1 мільярда гривень і станом на 1 жовтня оперативне виконання по всіх об’єктах становить 85%.

Сергій Демиденко також наголосив, шо дорожники вже розпочали підготовку до зимового періоду. Так, вже заготовлено більше 60% необхідного запасу солі. Йде процес заготовки інертних матеріалів для використання на дорогах взимку.

Поряд з тим, заступник голови Черкаської райдержадміністрації Петро Коренюк зазначив, що в районі можуть виникнути проблеми з зимовим утриманням дороги через фінансування.

– Ситуація близька до зими. Знаючи, що в облавтодорі є заборгованість в робітників, є ризик зриву зимового утримання доріг і це викличе колапс. Кошти на утримання доріг є, але загроза в тому, чи дійдуть кошти до виконавців? Бо заблоковані рахунки і не отримавши зарплат, люди просто не вийдуть на роботу. Окрім того, гроші це і закупка палива, запчастин. Бо район якраз оточує з усіх боків Черкаси і що тоді буде з в’їзними дорогами? – зазначив Петро Володимирович.

Голова федерації профспілок області Петро Шевченко зауважив, що дійсно є заборгованість з зарплат перед працівниками райавтодорів.

– Буде ситуація, коли треба виїздити на траси і посипати. А хто це буде робити? Природня ситуація така, що найперше сніжить і холодає в Тальнівському та Звенигородському районах і там одразу маємо проблему на початку зими, – сказав Петро Шевченко.

poch1-655x333

– Ми дійсно вели розмову з керівником облавтодора. На жаль, не можемо розірвати договір, бо тоді не буде взагалі нікого. Якщо облавтодор відмовиться сам від договірних умов, ми зможемо терміново провести тендерну процедуру і на залишки коштів заключити договора з іншими людьми. Це насамперед мова про 6 районів. Однак наразі договір дійсний і розривати його поки ніхто не збирається. А загалом на нараді в Києві 26 вересня йшла мова про те, щоб тим відділкам райавтодору, які можуть працювати, надати статус юридичних осіб, щоб вони самі могли заключати договори. А зараз кошти, які отримують райавтодори, переходять в облавтодор, - зазначив директор департаменту інфраструктури облдержадміністрації Сергій Чубань.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100