Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагородили Миколу Васильовича Недвигу – професора кафедри Уманського національного університету садівництва. Про це свідчить Указ Президента України №731/2019 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти».

1-600x-b90 Зауважимо, наукова діяльність професора Миколи Недвиги, котрий родом із Городищини Черкаської області, присвячена проблемам відновлення та збереження родючості деградованих ґрунтів. Він встановив груповий вміст фосфатів у різних генетичних горизонтах основних типів ґрунтів Лісостепової зони, дослідив особливості процесів перетворення фосфорних добрив і їх доступність для польових культур залежно від способів внесення на різних ґрунтових відмінах. Є автором і співавтором понад 180 наукових праць і навчально-методичних розробок, зокрема автором трьох навчальних посібників, співавтором підручника й навчального посібника з ґрунтознавства. Постійно надає допомогу аграрному виробництву з питань упровадження нових технологій, надає практичні рекомендації з раціонального застосування добрив, підвищення родючості ґрунту та поліпшення якості сільськогосподарської продукції. Про це інформують на офіційному сайті Уманського НУС.

Микола Васильович Недвига нагороджений за указом Президії Верховної Ради СРСР від 7 червня 1986 р. орденом «Знак Пошани»; від імені Президії Верховної Ради СРСР від 27 березня нагороджений медаллю «Ветеран праці»; рішенням колегії Міністерства аграрної політики України від 15 вересня 2003 р. – знаком «Відмінник аграрної освіти та науки» ІІ ступеня; рішенням колегії Міністерства аграрної політики України від 22 серпня 2005 р. – знаком «Відмінник аграрної освіти та науки» І ступеня; рішенням колегії Міністерства аграрної політики України від 26 серпня 2010 р. – трудовою відзнакою «Знак Пошани»; почесний член Українського товариства ґрунтознавців та агрохіміків.

 

 

 

2-600x-ba1
4-600x-ee4

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100