реклама

реклама

Про проблему будинку, що стоїть у Черкасах по Новопречистенській, 25, нагадав під час сьогоднішньої сесії міськради депутат Тарас Коломієць.

Коломієць

За інформацією депутата, КП «Черкаситеплокомуненерго» свого часу проводило там роботи, після яких прорвало трубу, і вода розмила фундамент будівлі. В результаті тріснула стіна.

– Раніше зміни були помітні на маячках, а зараз тріщина далі зростає. Щоб зупинити руйнування, потрібно, щоб департамент ЖКК звернувся до відповідних організацій по фахове обстеження, – зазначив Тарас Коломієць. – Але, незважаючи на звернення мешканців, необхідних для цього змін у бюджет внесено не було, і жодних робіт не проводилося. Відомо, що в серпні в Дрогобичі після таких самих тривалих листувань обвалився будинок. Коли вже в нас ці відписки припиняться?

У свою чергу депутат міськради, директор «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась заявив, що департамент ЖКК, відповідно до змін до чинного законодавства, не має до житлового сектору ніякого відношення. Тож мешканці будинку «мають розв’язувати свою проблему в правовому полі».

Міський голова Анатолій Бондаренко пообіцяв вивчити питання й порадив мешканцям звернутися до міської влади по співфінансування.

Але на це опозиційний до мера депутат Олександр Радуцький відказав Тарасові Коломійцю, що той, мовляв, «розмовляє зі стінкою» й сподіватися на вирішення питання в мерії не варто.

Тим часом, представник департаменту ЖКК Сергій Отрешко зазначив, що обстеження будинку мають оплатити його мешканці. І вже коли таке обстеження буде проведене, вони можуть звернутися до міста по співфінансування ремонтних робіт. Тоді Тарас Коломієць попросив міського голову оформити протокольне доручення, щоб усе-таки зобов’язати департамент ЖКК взятися за розв’язання проблеми будинку. Але мер відказав, що таке доручення було б перевищенням його повноважень.

– У цьому будинку всього близько 20 квартир, і їм буде важко зібрати немалі кошти для обстеження, – наполягав Тарас Коломієць.

– Але після обстеження будинок можна буде визначити як аварійний, – у свою чергу зазначив міський голова. – Я взяв це питання під свій контроль, тобто дав протокольне доручення вивчити це питання. Крапка.

Але крапку поставив не міський голова, а опозиційний депутат Олександр Згіблов.

– Виступ Тараса Коломійця показує, що департамент ЖКК абсолютно не працював і не підготував житловий фонд до змін чинного законодавства, – сказав він.

IMG_20191015_144214

IMG_20191015_144228

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100