На даний час слідство володіє інформацією про причетність зловмисника  щонайменше до 27 фактів крадіжок з храмів на території Черкаської та Київської областей. Речові докази вилучено. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого статтею 185 Кримінального кодексу України.

Zerkva_1

Як повідомляє ГУ НП України в Черкаській області, протягом останнього часу до поліції Черкаської області почали надходити повідомлення про крадіжки з церков в Золотоніському, Чорнобаївському та Канівському районах.

Zerkva_3

Невідома особа вночі проникала в приміщення церкви та викрадала старовинні ікони, коштовне церковне начиння та кошти з скриньок для пожертв. Проаналізувавши обставини та спосіб вчинення крадіжок поліцейські дійшли висновку, що до серії крадіжок причетна одна і та ж сама особа.

Zerkva_4

В результаті опрацювання наявної оперативної інформації та доказової бази отриманої з місць вчинення кримінальних правопорушень поліцейські Золотоніського району встановили особу, яка причетна до вчинення серії крадіжок.  Ним виявився житель Чорнобаївщини. Зловмисника затримали після вчинення ним чергової крадіжки.

Zerkva_8

В розмові зі слідчими чоловік розповів, що обкрадав церкви на території Черкаської та Київської областей. До кожної крадіжки ретельно готувався. Церкви обирав через мережу Інтернет.  Заздалегідь приїздив у населений пункт, де була розташована церква, обходив місце де планував вчинити крадіжку, з’ясовував всі деталі і в подальшому, вночі проникав в середину храмів та викрадав найцінніші речі та кошти, які громадяни залишали у вигляді пожертв. В подальшому викрадене майно продавав через мережу Інтернет по низьким цінам, а кошти витрачав для власного дозвілля. Також  слідчі встановили, що зловмисник ще причетний до серії крадіжок велосипедів, які він викрадав щонайменше чотири рази, щоб дістатися до місця вчинення крадіжки.

Zerkva_9

На даний час чоловікові оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Прокурор,тиДобре подумав? 24.10.2019 09:33
Цитую Прокурор:
Менти спрацювали на удівленіє класно.

А нічого, що цей хмирь встиг 27 (!!!) церков обікрасти?!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Прокурор 24.10.2019 07:59
Менти спрацювали на удівленіє класно. Так тримати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100