реклама

реклама

Виставка робіт черкаського художника, заслуженого діяча мистецтв України Віктора Клименка відкрилася 26 квітня в обласному краєзнавчому музеї.


Її присвятили ювілею художника: 1 травня йому виповнюється 80 років. Захід зібрав чимало відвідувачів: привітати Клименка прийшли його колеги по цеху, знайомі та студенти Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, де він викладає.

– Це мій колега по майстерні, ми на одному поверсі працюємо. Знаю його ще з 1975 року, – розповідає заслужений художник України Тамара Гордова. – Дуже подобається його академічна реалістична школа. Вважаю його своїм наставником по життю.


Організатори виставки розповідають: з краєзнавчим музеєм художник співпрацює вже давно, ще з 1964 року, коли заклад навіть знаходився у іншому приміщенні. Нині в експозиції музею представлені кілька його робіт.

Привітати колегу на ювілейну виставку приїхав заступник голови Національної спілки художників Петро Зикунов. Він вручив ювіляру медаль – премію ім. Тетяни Яблонської, яку було нещодавно започатковано.


До вітань долучився і колишній директор ОДТРК «Рось» Михайло Калініченко, керівник творчого об’єднання «Піраміда». Зауважує: знає Віктора Клименка багато років, і той завжди з особливим трепетом розповідає про кожну свою картину. Наостанок Михайло Калініченко поділився планами: незабаром зніме про Віктора Клименка фільм.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100