реклама

реклама

Перший виступ Черкаського обласного симфонічного оркестру, створеного за ініціативи голови облдержадміністрації Сергія Тулуба відбувся цими вихідними у філармонії.

Як запевняє прес-служба губернатора, перед входом до філармонії й у залі був справжній аншлаг: студенти, пенсіонери, інтелігенція – всі прийшли послухати класичну музику у виконанні улюблених музикантів. Знаковості концерту додавали й останні події: постійні протести членів оркестру проти припинення роботи їхнього колективу, на чому наполягав міський голова Сергій Одарич і тривога чи існуватиме відомий колектив надалі.

Під час першого концерту у новій якості, музиканти радували черкасців віртуозним виконанням творів Мирослава Скорика, Петра Чайковського, Георгія Свиридова та інших. Заступник голови ОДА Тетяна Прітченко приємно здивована майстерністю членів симфонічного оркестру.

«Я взагалі вражена тим, що у нас в Черкасах так багато шанувальників музики – повний зал, аншлаг! Тому думаю, що Сергій Борисович прийняв правильне рішення, ініціювавши створення симфонічного оркестру, це справді необхідно черкащанам, – поділилась враженнями Тетяна Федорівна. – Я отримала величезне задоволення від того, що музиканти настільки професійно грають дуже складні речі. Завдяки такій злагодженій роботі колективів, думаю, що вже незабаром у нас буде прекрасний і відомий черкаський симфонічний оркестр».

Члени колективу теж вважають, що зміна формату, а отже і творів, що виконуватимуться, піде лише на користь.

«Власне моя робота не змінилася, але змінилося сприйняття і відповідальність з якою я тепер ставлюсь до роботи, оскільки ви ж самі бачили – яка сила, яка звукова міць була тут на сцені», – розповіла лектор-музикознавець Черкаської філармонії Тетяна Гук.

На запитання, що змінилося, пані Тетяна відповіла так: «Змінився репертуар. Тобто відтепер він може бути багатшим, адже є музика, яку можна виконувати лише ширшим складом. Якщо ж немає звучання необхідних духових інструментів, то музика має дуже скромний, блідий і бідний вигляд. Натомість симфонічний оркестр звучить багато. Думаю таку музику справді можна слухати лише з насолодою».

Після закінчення концерту музикантам подарували квіти від очільника області з побажаннями успішної і натхненної роботи.

Нагадаємо, рішення про створення симфонічного оркестру було запропоноване на нараді, яку провів Сергій Тулуб з представниками обласної й міської влади та духового оркестру. Після ретельного вивчення ситуації, голова ОДА запропонував приєднати основний склад колективу до оркестру обласної філармонії. Тобто, до вже наявного в філармонії камерного оркестру приєднається духовий, утворивши таким чином симфонічний. Однак і камерний, і духовий оркестри й далі діятимуть як окремі самодостатні одиниці зі своїми концертними програмами.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 DOD 03.05.2012 19:36
Некоректно розставлено акценти... Основа симфонічного - камерний оркестр, до якого Одарич немає ніякого відношення... А потім, симфонічний оркестр майже у тому ж складі уже діяв при філармонії років так з 5-8 назад (якщо хтось пам"ятає - було два його склади - малий і великий).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Фелікс 03.05.2012 19:35
Лише за допомогою Тулуба Одаричу вдалось знищити і духовий оркестр, і другий пологовий будинок!
ІУДА!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Дід, який знає усе 03.05.2012 08:23
А чому область не вточнить кількість людей з оркестру, яких вони взяли в область?
В муніципальному оркестрі було 40 осіб. Взяли щось близько 18. Виходить 12 осіб послали відверто на....
Змінили репертуар і не дали "лівих" заробітків.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100