На розгляд депутатів Канівської міської ради виносять проект рішення «Про звернення до Голови Верховної Ради, народних депутатів України щодо дострокового припинення повноважень народного депутата Скічка Олександра Олександровича».

1170098-768x432 Про це повідомляє «Kanos» із посиланням на опубліковані проекти рішень.

Автори звернення зазначають, що «громади 197 виборчого округу через органи місцевого самоврядування зверталися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з вимогою не запроваджувати вільний продаж земель сільськогосподарського призначення. І Канівська міська рада 24 жовтня цього року одностайно звернулася до керівництва країни щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Та попри волю представників громад округу, народний депутат України Скічко Олександр Олександрович все одно віддав свій голос за цей законопроект, ігноруючи своїх виборців».

На думку авторів звернення, нардеп «зневажливо ставиться до свого виборчого округу та думки виборців».

«Просимо Голову Верховної Ради України зачитати це звернення з президії Верховної Ради України для публічного висвітлення ставлення Народного депутата України до своїх виборців, – йдеться у проєкті звернення. – Також звертаємось до Народного депутата України по 197 виборчому округу Скічка Олександра Олександровича. На жаль, Закон України «Про відкликання народного депутата України» втратив чинність ще 2001 році, і на сьогодні не існує механізму для відкликання Народного депутата України, що порушує права виборців відповідного виборчого округу. У зв’язку з цим, відповідно до частини першої статті 4 Закону України «Про статус Народного депутата України» вимагаємо від Вас достроково скласти свої повноваження народного депутата!» – зазначено у тексті звернення.

Відповідне звернення депутати Канівської міської ради розглянуть на сесії 19 грудня.

реклама

Коментарі  

 
+7 #1 yazon 09.12.2019 12:02
Отсутсвие законных возможностей для избирателей повлиять на своего депутата неизбежно приводит к попыткам незаконного влияния - вплоть до угрозы жизни и имуцществу самого дутапета и его близких. Я к этому не призываю - но предупреждаю о неизбежности подобных эксцессов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100