реклама

реклама

10 січня відбувся інцидент між працівниками охоронної фірми та хасидами, встановлюються обставини конфлікту. Учасники конфлікту тяжких тілесних ушкоджень не мають. Конфлікт відбувся на побутовому ґрунті. Поширена деякими ЗМІ інформація щодо масовості, а також застосування ножів чи палиць сторонами конфлікту не відповідає дійсності.

82142293_1424101487749549_8597964394137124864_o

Про це повідомляють в Уманській міськраді.

Уманський відділ поліції ГУНП в Черкаській області за результатами моніторингу мережі Інтернет виявив публікацію щодо вчинення невідомими особами неправомірних дій в м. Умань у вечірній час. За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, повідомляють у прокуратурі Черкаської області.

Як повідомляють у міськраді, в суботу, 11 січня, відбулась зустріч місцевих активістів з хасидами.

У неділю, 12 січня відбулась зустріч в Уманській міській раді на чолі з міським головою за участі представників хасидів, поліції, в тому числі окремої групи поліції з м. Київ, Служби безпеки України. За результатами зустрічі досягли наступних домовленостей:

• для охорони могильного комплексу рабі Нахмана буде залучена Державна служба охорони;

• спільно з міською радою хасиди продовжать встановлювати камери відеоспостереження на всій території історико-культурного центру брацлавських хасидів;

• підримувати оперативний зв’язок між сторонами з метою запобігання подібним інцидентам.

Уманська міська рада акцентує увагу на тому, що жодного етнічного або релігійного підгрунтя ні напочатку, ні в продовж конфлікту не було.

Нагадаємо, за інформацією Головного управління Національної поліції в Черкаській області, поширені деякими ЗМІ відомості про те, що в результаті конфлікту між жителями м. Умань і хасидами в лікарню з тілесними ушкодженнями звернулися четверо хасидів, не відповідають дійсності. Представникам Нацполіції такі дані у лікарні не підтвердили. Також із заявами про вчинення правопорушень у зв’язку з конфліктом між місцевими жителями та хасидами ніхто не звертався. На цей час в м. Умань працює група правоохоронців з метою встановлення причин і обставин конфліктної ситуації за участю хасидів та місцевих жителів. Хід розслідування вказаного провадження контролюється органами прокуратури Черкаської області.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Уманский Еврей 25.01.2020 03:01
конфликт "замяли"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Віталій 13.01.2020 20:14
По перше;такої служби під назвою Державна служба охорони в Україні не існує,а є Поліція охорони якої 2 екіпажі на все місто,і яка фізично не зможе охороняти хасидів.По друге;на місці події ще ввечеріп'ятниці були поліцейські,аж цілих 6чоловік,бо більше не має,завдяки яким і не сталось нічого більш серйознішого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Перехожий 13.01.2020 12:48
Із повідомлення можна зробити висновок, що "Уманський відділ поліції ГУНП в Черкаській області за результатами моніторингу мережі Інтернет виявив публікацію щодо вчинення невідомими особами неправомірних дій в м. Умань у вечірній час" та й ще запросив із Києва представників Нацполіції щоб вони їм нерозумним втелемешили що робити. На сайті нацполіції хід цих подій висвітлюють дещо інакше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 пилиция ивикова 13.01.2020 11:57
Всё у них " не відповідає дійсності " " ніхто нікуди не звертався " "всі живі , здорові " " конфлікту не було " кто уже в эту чушь верит .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Поверніть порядок! 13.01.2020 11:30
Усіх, хто брав участь у сутичці з обох сторін - притягнути до адміністративно ї відповідальност і згідно чинного Законодавства.
Усіх іноземців, які порушують Закони України, видворити за межі держави, заборонивши з"являтися в Україні мінімум три роки від моменту депортації.
Правопорядок в Умані потрібно підтримувати постійно, а не розгрібати наслідки після кожної сутички за участі "гостей"!
Паралельно нагадати уманчанам: чмошність окремих індивідумів не залежить ні від їхньої національності, ні від віросповідання! Не переносьте гріхи окремих типів на цілі общини, які вони ганьблять.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100