реклама

реклама

Сьогодні міський голова Черкас Сергій Одарич підписав Угоду мерів, яка передбачає об’єднання заради боротьби з глобальним потеплінням, а отже впровадження енергозберігаючих заходів та альтернативних джерел енергії. Черкаси стали 26-м містом України, що підписали такий документ.


На відкриття конференції «Впровадження Угоди мерів як шлях до енергетичної безпеки України» приїхали перший віце-прем’єр  Валерій Хорошковський, голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолій Семинога. Був також соратник Одарича Михайло Бродський та губернатор Черкащини Сергій Тулуб.

Ділячись досвідом з упровадження енергозберігаючих заходів у Черкасах, Сергій Одарич розповів, що вже показав Валерію Хорошковському котел, який працює на трісці, поділився амбітними планами щодо відмови від використання газу для опалення. Натомість перейти на вугілля та енергетичну деревину. Так, він навів приклад, що під Черкасами вже вирощувалася енергетична рослина міскантус, яка «росте як очерет».

Також він звернувся до Валерія Хорошковського з проханням вплинути на ситуацію з тарифами. За словами Сергія Одарича, тарифи повинні бути високими, і держава не повинна стримувати їхній ріст.

Утім, як зауважив Валерій Хорошковський, у цьому питанні є ще й соціальна складова. Але економія має відбуватися не за рахунок низького тарифу, а за рахунок енергозбереження.

– Насправді мер не говорив про підвищення тарифів. Завдання, щоб у сім’ї витрачалося коштів не більше, ніж сьогодні. Більш того, мер сказав також, що треба адресно підходити до проблеми соціальної допомоги. Це ідеальна картина, до неї треба рухатись, – сказав перший віце-прем’єр.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 sh395sh 23.05.2012 09:25
Задумайтесь какая главная причина подписания этого Соглашения.
Мерам, что плохо воровать без него??? Или это что- то другое.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Оксана Колісник 16.05.2012 09:22
Ага! А як же ж щодо того, що котельні на деревині продукують дещо більше СО2, ніж це допустимо для екологічно ефективного опалення?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Фелікс 15.05.2012 19:16
ЖАХ!
ХОРОШКОВСЬКИЙ СІВ НА ОДИН ГОРШОК ІЗ ЄДИНИМ В ДЕРЖАВІ МЕРОМ-НЕУКОМ, ДО ТОГО Ж -..................
ГАНЬБА ВЛАДІ - ВЛАДІ ЗЛОЧИНЦІВ ТА НЕУКІВ!
ГАНЬБА ПАРТІЇ РЕГІОНІВ - ПАРТІЇ ЗЛОЧИНЦІВ ТА НЕУКІВ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Ужасть 15.05.2012 17:07
В Черкассах тарифы на тепло выше чем в Киеве процентов на 30-40%
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100