Сьогодні в Черкасах почесний президент ПАТ «Азот» і голова Наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду «Дитячий світ» Валентина Жуковська вручила головлікарю Черкаської обласної дитячої лікарні сертифікат на медичне обладнання для Черкаської обласної дитячої лікарні на суму 7 млн. 899 тис. 464 гривень.


За кошти буде придбано обладнання для Центру реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи, що знаходиться в складі лікарні. Як повідомила Валентина Жуковська, вже до червня частина обладнання буде надана. Інша частина надійде за графіком.

За словами благодійниці, обладнання лікарня отримає не просте, а найкраще. Для цього, мовляв, навіть був проведений тендер серед постачальників обладнання.

У свою чергу, головний лікар Черкаської дитячої обллікарні Сергій Марков подякував Валентині Жуковській за фінансову допомогу, зазначивши, що він «приклоняється» перед керівництвом «Азоту».

– Усі пам’ятають минулорічне відкриття лікарні за участі Президента. При огляді закладу, Віктор Янукович дав доручення розглянути можливість використання цієї лікарні не лише для Черкащини, а й для всієї України. Ми обрали декілька напрямків, які вважаємо перспективними. Одним з таких напрямків є реабілітація дітей з неврологічною патологією, – розповів Сергій Марков. – Нині ми співпрацюватимемо з київським Центром реабілітації дітей. А оскільки наш черкаський центр знаходиться у складі обласної дитячої лікарні, то ми зможемо надавати допомогу дітям практично з двох-трьох тижнів життя. щодо благодійників, то мені дуже було приємно те, що не йшла мова про економію. Нам дали змогу підібрати те обладнання, яке дійсно потрібно, яке ми дійсно просили.

Створюючи Центр реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи, черкащани навіть консультувалися з головним дитячим неврологом Міністерства охорони здоров’я України Володимиром Мартинюком.

– В Україні зі 160 тисяч дітей-інвалідів у 100 тисяч інвалідність пов’язана з патологією нервової системи. Це найбільш тяжка патологія: дитячий церебральний параліч, розумова відсталість, це різні прогресуючі захворювання нервової системи. Ці захворювання вилікувати неможливо. Але завдання держави стосовно цих сімей – забезпечити можливість до соціальної адаптації, – зазначив Володимир Мартинюк. – Сьогодні ми на порозі підписання договору між Черкаською обласною дитячою лікарнею і українським медичним Центром реабілітації дітей з ураженням нервової системи. Сьогодні я побував у черкаській лікарні і побачив великі можливості співпраці. І сьогоднішній подарунок лікарні у вигляді реабілітаційного обладнання – надзвичайно необхідний.


За словами Володимира Мартинюка, один з переданих лікарні апаратів – унікальний. Його немає більше ніде в Україні.

– Апарат допомагає поставити на ноги і дітей, і дорослих, у яких з тієї чи іншої причини порушений акт ходи і стояння. Цей комплекс для локомоторної терапії має колосальні можливості, тож ми сюди направлятимемо з усіх регіонів фахівців для навчання роботи з апаратом, – повідомив головний дитячий невролог Міністерства охорони здоров’я України.

Як повідомив журналістам головний лікар Черкаської обласної дитячої лікарні, нині в області з церебральним паралічем нараховується до 560 дітей. Усього ж потребують допомоги близько півтори тисячі дітей, адже є й інші захворювання.

реклама

Коментарі  

 
0 #6 федор припципиальный 21.05.2012 19:48
мадам рвется во власть недавно дурила вкладчиков банка надра
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Оксана Колісник 20.05.2012 18:55
Цитую Shuridze:
Спасибо Жуковской огромное! Побольше бы таких меценатов, которые не словом а делом помогают городу и области!
Звісно, варто подякувати. Але це - далеко не меценатство.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Shuridze 20.05.2012 15:39
Спасибо Жуковской огромное! Побольше бы таких меценатов, которые не словом а делом помогают городу и области!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Черкащанин 20.05.2012 09:25
Та мінусуйте скільки завгодно,але "Азот" є і залишається найбільшим забруднювачем довкілля Черкас.Та екологічна ситуація,яку створює підприємство в Черкасах і спричиняє хвороби дітей та дорослих.А потім на цьому піаряться такі,як Жуковська
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #2 Черкащанин 18.05.2012 22:53
А на скільки мільйонів довкілля отруїв?Жуковська не знає?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Дмитро 18.05.2012 21:57
Валентина виглядає чомусь замучено .. Мабуть це модно та стильно в столиці, проте трохи відштовхує ..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100