реклама

реклама

Через брак води у Тясмині страждають села, розміщені вздовж річки. Про це повідомив голова Степанківської ОТГ Ігор Чекаленко.

IMG_20190703_120347

«Шлюз в районі Медведівки майже місяць не опускався. Сьогодні він наповнений водою, але ця гідроспоруда знаходиться за 20 кілометрів від вашої громади і не може забезпечити відчутного підняття рівня води у Тясмині поблизу ваших осель», – повідомив Ігорю Чекаленку начальник Благодатнівського міжрайонного управління водного господарства Володимир Манько.

«Картина безрадісна, – пише у фейсбуці сільський голова. – Зима без снігу і весна без дощів катастрофічно зневоднили донедавна повноводну річку. За таких умов навіть малоймовірне відновлення каскаду шлюзів нічого не дасть, крім перетворення пойми у болото та відстійник викидів із каналізаційного колектора міста Сміла», – зазначає Ігор Чекаленко.

Керівник Черкаського управління захисних масивів Дніпровських водосховищ Олександр Бовсуновський стверджує, що із 29-го березня, після відповідного звернення Чигиринської РДА про необхідність підвищення рівня пожежної безпеки в районі, не відбувається перекачування води у Дніпро в районі Стецівки. Втім, зупинити перекачування води так надовго, щоб підняти її рівень за 70 кілометрів вище за течією, неможливо. Адже, за словами Олександра Миколайовича, в сучасних умовах, це приведе до підтоплення частини Чигирина, Стецівки, Галаганівки.

«Звичайно, на фоні такої проблематики можна і винних пошукати, і хороводи поводити, і попіаритись, але більш корисним буде організувати фахову дискусію щодо пошуку шляхів вирішення проблеми. І проводити її доцільно аж ніяк не в інтернеті. Тому, після ознайомлення із фактичним станом справ, пропоную всім, кому є що сказати, перейти в режим особистого листування», – пише сільський голова.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100