Громадський активіст, публіцист, правозахисник, історик з Москви Павло Шехтман проживає зараз в місті Сміла, що на Черкащині. Декілька місяців тому він отримав в Україні статус біженця.

09_04_4

У лютому 2015 року скандальний російський публіцист втік з Росії в Україну і звернувся до Міграційної служби з проханням надати йому політпритулок і статус біженця. Як писали Українські новини, Шехтман притягувався до кримінальної відповідальності у Росії за опублікований в соціальній мережі Facebook коментар.

Нині він живе в Смілі і засвітився у коментарі до відео творчої групи «Проект», у якому журналісти намагалися знайти відповідь на питання хто і чому впливає на склад російської «Вікіпедії».

«Різні сили намагаються впливати на склад статей про політику у «Вікіпедії», якою в Росії постійно користується 30 мільйонів осіб і яка давно не дає спокою владі», – йдеться в описі до сюжету «Проекту». Журналістка «Проекту» поринула в світ народної енциклопедії і виявил там ідеологічні війни у статтях про політику, платних редакторів, які видаляли певну інформацію з енциклопедії і виявили цілі сервіси для правок статей про чиновників та опозиціонерів.

Сам Шехтман у «Вікіпедії» з 2004 року, там він був у анти путінському крилі. Він колишній вчитель історії. Каже, коли увійшов в народну енциклопедію, то побачив там і ідіотів і дуже розумних людей, тобто це був той таки зріз людей, як у форумах.

766767

Шехтман у топі редакторів статей про багаторічного президента Росії Володимира Путіна (цю статтю редагують сотні редакторів). Каже, зрештою війна дійшла до того, що багато чого, що вніс історик Шехтман про Путіна, змусили винести у розділ «критика Путіна».

Детальніше у відео.

реклама

Коментарі  

 
+1 #8 Такую с#рану проср@ли 13.04.2020 17:01
На россии все меньше остается коренного народонаселення .
Из народностей эрефии - растерождаемост ь только у чеченов. Еще немного - и в мацкве их будет больше, чем маскавитов. Таджиков и узбеков там уже больше.
А маскавиты толпами бегут, куда угодно - лишь бы подальше от фюрера Путлера.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #7 Ни стыда ни совести 13.04.2020 16:18
Ситуация с народонаселение м хреновая, если приходится пиарить каких-то невостребованны х маргиналов. Своих фриков полно, и они никуда не едут, в отличие от разумных востребованных людей. С учетом депопуляции, доля странноватой малоадекватной публики может стать угрожающей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 Це справді тенденція 13.04.2020 13:53
Дзвонив минулого тижня знайомий з Новороссійська - запитував, скільки коштує хата в селі поближче до Черкас.
Зразу після карантинних обмежень хоче переїхать, хоча наскільки я знаю,він ні політикою не цікавиться, ні родичів (в усякому разі близьких) в Україні не має.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Імпорт-експорт 13.04.2020 13:44
Шехтман отриманий по обміну - замість нього на рашу передали Тайку Повалійчиху і Свєтку Лобуду з накладними губами.
Хотіли ще Медведчука віддать, але той сказав, що не зможе жить без українського сала. Тому з його обміном трохи відклали, бо не відправлять же з ним на рашу ні в чому не винних свиней!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Хороші тенденції 13.04.2020 11:16
Щось як при Пороху з росії в Україну люди тікали - так і при Зе продовжують бігти.
Раніше за порєбріком, хоч і не змогли "імперією" буть, то хоча б бензоколонкою солідною були. А тепер саудити їх на нафторинку "щемлять" не гірше, аніж турки - у Сирії і Лівії.
Все більше росіян проситься в Україну, Литву, Польщу, Білорусь, Британію. А вкрадені Крим і Абхазію немає ким заселять - скоро будуть такою ж пусткою, як крадені Курили і Карелія :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 007 13.04.2020 09:01
А рузький ШЕХТМАН .До пари максакова ,гавнапольский, киселев(бывший агент кгб),
алкоголик Пашинский и тд.А смела истинно украинский город.Радуйтесь достойногму приобретению.Уж на поле он работать не будет,а будет лайно на вентилятор набрасывать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Привіт з Одеси 12.04.2020 15:02
Павло Шехтман і Вовік Жиріновський - з одного роду-племені.
Але Шехтман захотів бути вільним, а Жирік - продовжує лизати чоботи "царю".
Ліпить з себе "вєлікароSSа" недоімперії. :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Молодець! 12.04.2020 14:58
Кожна людина, яка має смак, вибирає Україну, а не Росію.
Кожна людина, яка має розум, путіна множить на нуль. 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100