реклама

реклама

Наприкінці минулого тижня у Смілі відбулася позачергова сесія міської ради. На ній депутати від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» зачитали заяву фракції, у якій висловили протест проти законопроекту Колєсніченка-Ківалова, який саме розглядався у Верховній Раді України.

У своєму виступі голова фракції ВО «Свобода» у Смілянській міській раді, очільник міської організації партії Станіслав Голубець нагадав депутатам міської ради, що ухвалення такого закону суперечить статті 10 Конституції України щодо забезпечення всебічного розвитку та функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України. З огляду на загрозу впровадження засобів штучного встановлення двомовності на території України, щоб не допустити ухвалення законопроекту №9073 від 26.08.2011 "Про засади державної мовної політики" як такого, що істотно суперечить вимогам Конституції України та несумісного з основами суверенітету держави, свободівець наполіг на зверненні з відповідною заявою від Смілянської міської ради до Голови Верховної Ради України з вимогою про недопущення розгляду вищезазначеного законопроекту. Він запропонував включити це питання в порядок денний сесії міської ради.

Вже традиційно депутати-регіонали, які мають більшість у раді не підтримали таку ініціативу свободівців, так і не внісши мовнозахисне питання до порядку денного. Після голосування Станіслав Голубець висловив думку про те, що діюча влада, і місцеві депутати, які прагнуть їй сліпо слугувати, вбила ще один цвях у власну політичну домовину.

Очільник фракції місцевих свободівців наголосив на тому, що зазначений проект закону містить норми, відверто спрямовані на мовний розкол української нації. Станіслав Голубець зауважив: «Найбільш руйнівних змін правового регулювання у відповідності до змісту цього документу зазнала початкова та середня освіта – в усіх початкових та загальних середніх навчальних закладах передбачений обов'язок вивчення так званої "мови регіонального спілкування", а у державних і комунальних загальноосвітніх закладах із навчанням регіональними мовами вивчення предметів заплановано провадити виключно регіональними мовами, окрім, власне, предмету української мови та літератури. Ця влада, загрожуючи самому існуванню нашої держави та народу – загрожує і мові, як душі української нації. Для того, щоб зберегти мову та забезпечити подальше існування українців потрібно збороти антиукраїнську владу на чолі з регіоналами» - наголосив свободівець.

Про це інформує прес-служба Смілянської міської організації ВО «Свобода».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100