Вступна кампанія до закладів вищої освіти в 2020 році зазнала значних змін і, зважаючи на карантинні умови та прогресуючу пандемію у світі, була адаптована для сучасних реалій.

index

Черкаський національний університет, як і всі виші, також має на меті провести низку заходів для запобігання поширенню COVID-19 і зручності своїх абітурієнтів у ситуації, що склалася в країні.

– Ми працюємо над уточненням деяких змін у наших нових правилах прийому, – розповіла Людмила Смалиус, відповідальний секретар приймальної комісії ЧНУ. – Активна фаза вступної кампанії розпочнеться з 1 серпня і триватиме орієнтовно до середини вересня. В умовах прийому загалом всі визначені терміни були зміщені. Скажімо, на даному етапі, саме зараз, у нас відбувається реєстрація вступників на магістратуру на ті спеціальності, де передбачений єдиний вступний іспит у форматі ЗНО. Терміни їх проведення не зазнали змін – 1 і 3 липня, як і було раніше визначено, а от терміни реєстрації дещо змінилися. От, будь ласка, зараз ми організовуємо дистанційну форму реєстрації вступників, які потім уже не з липня, а з серпня розпочнуть подання документів.

Людмила Никифорівна зазначає, що деякі речі все ще лишаються не визначеними, і ніякої конкретики, принаймні, поки що, ані Черкаський національний, ані будь-який інший університет не має.

– Рамки досить розпливчасті, і все залежить від тривалості карантинних норм та прогресії чи ж спаду захворювання в Україні. Однак, хоч наразі деякі речі лишаються невизначеними, наші абітурієнти зможуть довідуватися про все для них необхідне на офіційному сайті ЧНУ. Ми маємо розділ «Вступ 2020», і він, власне, постійно поповнюється різноманітними інформаційними розділами. Скажімо, стосовно термінів подання документів, їх переліку, оприлюднюється також інформування для вступників пільгових категорій. На сьогодні головними особливостями цієї кампанії є саме зсув всіх термінів та розгляд нами можливості для абітурієнтів проводити переважну частину операцій у дистанційному режимі, – запевняє фахівець.

До переліку ще не визначених аспектів входить також питання, чи всі категорії вступників матимуть можливість подати заяви в електронній формі.

– Скажімо, випускники на базі диплому молодшого спеціаліста, або вступники на другу вищу освіту, вступники в магістратуру – там, де не передбачено складання іспитів за технологією ЗНО, – вони завжди подавали документи у паперовій формі. Яким чином все це буде організовано у цьому році – поки що стовідсотково не вирішено. І, власне, присутність вступників на вступних іспитах, там де вони передбачені умовами прийому, і повинні бути проведені – це також питання, яке ми мусимо ретельно обміркувати та прийняти слушне рішення. Тут не передбачено ніякої альтернативи, принаймні, поки що, тож навчальним закладам слід вирішити, як все це оптимально влаштувати.

Дмитро Грановський

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100