Невдача нещодавніх праймеріз у Черкаській обласній організації «Європейської Солідарності» (партії Петра Порошенка) не применшує значення цього демократичного інституту.

Майборода2

Про це в інтерв’ю «Антені» заявила відома черкаська політик і громадська діячка, одна із кандидатів на посаду голови обласної організації ЄС Любов Майборода.

– Інститут праймеріз як частина внутрішньопартійної демократії, виникнувши у США 150 років тому, активно застосовується в цій та інших країнах, – зазначила Любов Володимирівна. – Він потрібен, щоб визначити всередині партії рейтинг тих людей, які претендують на ті чи інші посади. Головне – зберегти суть праймеріз, яка полягає, зокрема, в тому, що участь у них мають право брати всі члени партії. На жаль, у нас у Черкаській обласній організації позитивна ініціатива щодо їх проведення обернулася тим, що члени партії навіть не знали, хто і де буде голосувати. Сама процедура обрання керівництва обласної і міської організацій була оприлюднена вже після того, як праймеріз було проведено. Скористалися ними в інтересах піар-компанії... Але це в жодному разі не перекреслює значення праймеріз. І нам удасться їх провести, я в цьому не сумніваюся.

Любов Володимирівна наголосила, що «Європейська Солідарність» – це права партія європейського типу, яка відстоює політичні свободи і політичну самодостатність українців.

– Партія популярна серед виборців (її рейтинг серед виборців зріс удвічі), вона сповідує і втілює в життя європейські ідеї. Важливо, щоб і місцеве партійне керівництво робило так само. На превеликий жаль, у черкаській обласній і міській організації впродовж п’яти років абсолютно не виконуються статутні положення. Вступ до партії заблоковано, члени партії не мають партійних квитків, не проводяться звітно-виборчі конференції, засідання обласної ради партії. Я просто вражена таким ставленням керівництва обласної і міської організацій партії до процедур, – наголосила Любов Майборода.

Незрозуміла ситуація з членством у партії спричинила ситуацію, коли атовця Артема Лукашука, партійця і колишнього кандидата від ЄС у народні депутати України, коли він став балотуватися на посаду голови обласної організації, було оголошено взагалі не членом партії.

– Мені соромно за це перед атовцями, – сказала Любов Володимирівна.

Політик зазначила, що цьогоріч партія ЄС отримує з державного бюджету фінансування в розмірі 40 млн грн, тож партійцям важливо знати, як і на що ці кошти використовуються.

– А насамперед має бути жива робота членів партії з керівництвом, – наголосила Любов Володимирівна. – А на сьогодні партійна діяльність керівників обласної і міської організацій, Сергія Рубана і Сергія Кудактіна, зосереджена передусім на коментарях у фейсбуці.

Тим часом, голосу партії ЄС про важливі політичні події, які зараз відбуваються навколо Черкас і Черкащини, на думку Любові Володимирівни, не чути. Не чути позиції фракції ЄС в міській раді, а в обласній відповідна фракція взагалі припинила своє існування.

Любов Майборода також наголосила, що неприємна ситуація, яка склалася на Черкащині, не властива партії в цілому. Вона схвалила рішення центрального керівництва партії скасувати результати праймеріз і закликала Київ більш серйозно втрутитися в черкаську ситуацію, щоб виправити стан справ у обласній організації.

– Нашу партію варто підтримувати. Я ніскільки в ній не розчарована. Це партія людей-прагматиків, які не бояться брати на себе відповідальність і не соромляться казати: "Я зроблю!", "Від мене все залежить!", "Я – держава!", "Я маю те, на що заслуговую!" – підсумувала Любов Майборода.

реклама

Коментарі  

 
+5 #9 Атос 22.05.2020 15:36
Коли дивися на наїдені морди ... та ... - розумієш, чому в Черкасах ЄС в Черкасах - дірка від бублика :P Порошенко худне, а цих несе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 Святослав 22.05.2020 10:00
Цитую Мирослав:
Те що пані Люба наважилась розчищати авгієві конюшні ЄС - респект! Якби відсунути від корита двох короїдів Кудактіна та Рубана - до партії пішли б нормальнні люди. За ЄС без наперсточників!

Пані Люба, це троянський кінь, якого намагається впихнути в ЄС (для дискредитації, склок та знищення з середини) партійна коаліція міськради.
Вона на даний час дуже нагадує героя з комедії Гайдвя про Федю, який попав другий раз, після перевиховання його Шуріком у медвитверезник. Хто на пісчаний кар'єр - Я, хто на цементний завод - Я, Я.Я...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #7 Мирослав 22.05.2020 08:47
Те що пані Люба наважилась розчищати авгієві конюшні ЄС - респект! Якби відсунути від корита двох короїдів Кудактіна та Рубана - до партії пішли б нормальнні люди. За ЄС без наперсточників!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #6 Містяни 21.05.2020 21:38
Пані Люба, Ви - досвідчений плітик, якому багато людей довіряє. За вас будемо голосувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Мангуст 21.05.2020 21:25
ПАРТІЇ ЄС в Черкасах НЕ-МА-Є. І не буде. Майборода для них зарозуміла
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Просьба так не выражаться 21.05.2020 19:38
Программу могут смотреть дети!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Сергій Тулуб 21.05.2020 19:07
Мій радник - Сергій Рубан - міцний горішок. Не на того напали!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 вкладники Добрі гроші 21.05.2020 19:00
Пані Люба, брати Кудактіни обібрали нас до нитки. Коли вори будуть сидіти у тюрьмі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Олексій 21.05.2020 18:56
Два Серьожі, які сидять на партійних потоках - здохнуть, але посад не віддадуть. Разом з ними здохне і ЕС. Ви наївна, пані Любо, хоч і досвідчений політик. :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100