Сьогодні в парку 50-річчя відбулось відкриття фестивалю «Древляндія». Цього року із дерева витешуть дитячі атракціони «Казковий світ розваг». Одинадцять скульпторів уже почали творити.

Як зазначає міський голова Черкас Сергій Одарич, цього року замінили склад уже постійних учасників фестивалю «Древляндія», долучили молодих талановитих студентів-скульпторів і вигадали досить цікаву тему, тому у результаті очікуємо отримати щось незвичне і неординарне.


– Це чудово, що фестиваль відбувається у парку – на очах у дітей, вони можуть подивитись, як дерево перетворюється на скульптуру, долучитись до світу прекрасного, – зазначила на відкритті почесний президент ПАТ «Азот», за підтримки якої відбувається цьогорічний фестиваль, Валентина Жуковська. – Також приємно, що в результаті буде виготовлено дитячі атракціони, на яких зможе гратись та відпочивати черкаська малеча.


Нагадаємо, митці-студенти мистецьких навчальних закладів із Черкас, Сум, Рівного, Дніпропетровська та Білої Церкви – працюватимуть над дев’ятьма скульптурами.

Тріо черкащан Микола Дзеціна, Роман Кошелєв та Андрій Мороз творитимуть над великою гойдалкою «Повітряний дракон».

Гойдалку «Родео» витеше учасник фестивалів кам’яних та дерев’яних скульптур Дмитро Бур’ян.

Михайло Сенюта створить «Грайливі звірятка».

Іван Підгайний з Рівного працюватиме над гіркою «Хвиля», білоцерківець Антон Кириленко – над гіркою «Спритний ведмедик», сумчанин Андрій Никифоров – над гойдалкою «Пташиний політ», дніпропетровець Ілля Новгородов – над гойдалкою «Фінікійський птах», черкащанин Антон Панасюк – над драбинкою «Кристал щастя» і черкащанин Роман Турецький – над гойдалкою «Мураха – дітей розвага».


Фестиваль відбуватиметься на центральній алеї парку 50-річчя з 1 до 9 червня. Згодом дерев’яні скульптури переїдуть у сквер «Надія», що біля Центру матері та дитини по вулиці Конєва, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Дядя Вася 04.06.2012 11:13
Після того, як Радік запулив Колесо огляду, нічого іншого не залишається.Карочє, обкакане дитинство, дерев*яні іграшки, прибиті до стелі...Пропоную наступного разу зробити для мерії дерев*яні автомобілі з ножним приводом- нехай теж покайфують :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Егор 01.06.2012 20:16
Неперевершений "Древлянич-Одарич", тішиться не натішиться за громадський кошт!.. А доріг як не було,так і немає!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100