реклама

реклама

У районі проведення ООС контррозвідники СБУ із залученням бійців ЦСО «А» затримали агента ФСБ РФ, який прибув з тимчасово окупованих територій нашої держави для виконання завдання з вчинення терористичного акту на об’єкті критичної інфраструктури Луганської області.

received_307391713633913

Громадянина України затримано «на гарячому» під час спроби вилучення засобів вчинення диверсії, 2 гранатометів РПГ -22 із гранатами до них, із заздалегідь підготовленого ворогом схрону.

Контррозвідники встановили, що на виконання завдання своїх кураторів з російської спецслужби зловмисник мав здійснити диверсійний акт, підірвавши цистерни з аміаком ємністю 3 500 тонни на території ПАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот».

За інформацією оперативників та слідчих СБУ, затриманий є мешканцем тимчасово окупованого міста Ровеньки. З 2014 року він брав участь у бойових діях проти сил АТО/ООС. Згодом був залучений представниками ФСБ РФ до негласної співпраці.

За попередніми даними експертів, пошкодження цистерн могло призвести до екологічної катастрофи та загибелі людей.

Диверсанта затримано у порядку ст. 191 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу. Він вже знаходився у розшуку за вчинення злочинів, передбачених ст. ст. 110, 258-3 КК України.

Наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Операція проводилась Департаментом контррозвідки СБ України спільно з співробітниками Головного Управління СБ України в Донецькій та Луганській областях, Управлінь СБУ в Черкаській та Хмельницькій областях, під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області.

Про це інформує прес-служба СБУв Черкаськійобласті.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-4 #2 toten 09.07.2020 09:08
С гранатомёта бак с аммиаком??? Может проще было пояс шахида одеть??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Це добре 08.07.2020 22:49
Гарно так ваньку-дурачка мордою в траву поклали. :lol:
Молодці, СБУ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100