реклама

реклама

Через пандемію COVID-19 збільшилася кількість медичних відходів, що потребують утилізації: маски, рукавички, халати, голки тощо. Нині лише один медзаклад у місті – Черкаська інфекційна лікарня утилізує відходи за правилами. Деякі медзаклади частково утилізують відходи завдяки угоді з приватною компанією.

a5ad064517dc5a0d

Про це в ефірі Українського радіо «Рось» повідомила головний спеціаліст департаменту охорони здоров'я та медичних послуг Черкаської міськради Любов Майборода, повідомляє «Суспільне».

2015 року департамент капітального будівництва Черкаської ОДА завершив роботи зі створення муфельної печі для утилізації медичних і біологічних відходів у Черкасах. Проте цей об'єкт досі не ввели в експлуатацію. Зі слів Любові Майбороди, це пов'язано із тим, що не визначили балансоутримувача.

– Це об'єкт комунальної власності. Обслуговувати цю піч мали не менше ніж двоє осіб. Тут мали підключити воду, газопостачання та електроенергію. Також мали організувати доставку до печі медичних відходів з медзакладів міста. Проте ці питання так і не вирішили, – розповіла посадовиця.

На момент будівництва муфельної печі це було сучасне приміщення, в якому розмістили крематорій потужністю 400 кілограмів відходів за добу. Також було створено санітарні вузли та холодильник для замороження відходів. На будівництво і обладнання було витрачено 1,8 мільйонів гривень. Нині, зі слів Любові Майбороди, за останніми підрахунками, на введення в експлуатацію печі необхідно витратити близько трьох мільйонів гривень. За дорученням міського голови Анатолія Бондаренка наразі створено комісію, яка координуватиме запуск муфельної печі в місті. Вона протягом місяця має надати конкретні пропозиції щодо введення її в експлуатацію.

Запустити в дію муфельну піч зможуть не раніше, ніж із наступного року, каже голова комісії з контролю питання запуску печі, заступник міського голови Ігор Волошин. Для цього міськвиконком спільно із депутатами мають закласти кошти на це у міський бюджет.

Зі слів Любові Майбороди, якщо комунальну піч запустять та нададуть фінансування для організованого збору відходів від населення, черкасці теж зможуть здавати медвідходи для спалювання. У печі також можна буде утилізовувати і органічні відходи, наприклад, рештки тварин.

Іван Лила

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 Нова посада 14.07.2020 13:11
голова комісії з контролю питання запуску печі, заступник міського голови Ігор Волошин. Для цього міськвиконком спільно із депутатами мають закласти кошти на це у міський бюджет.
А хто голова з запуску запасного футбольного поля?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Муфельная печь - архетип 13.07.2020 22:44
Даже вечная тема. Как и Майборода. Такая себе Черкасский Агасфер.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 житель Папуа- Нова Гвінея 13.07.2020 21:53
У нас цей процес давно відлагоджено. Хто з нас папуаси ? Дикуни...дикуни, немає на вас Миколи Миклухо - Маклая. Де їмо, там і .....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Л 13.07.2020 14:52
"здавати медвідходи" наше населення ще не окультурилося в головах. Простіше винести ввечері на смітник чи прикопати потайки лісочку.
Тут за "габарити" в місті йде війна, а про здавання
населенням медвідходів - зовсім із розряду фантастики.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Степан 13.07.2020 11:03
Санта барбора. Як і драматичний театр :D :D :D :D :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100