У соціальних мережах виклали цікаве відео, як у Вознесенському на Золотоніщині сільські мисливці випускають у місцеві природні угіддя пташенят фазанів.

mDSpcJvQsQlWKU854Pm2

Про це повідомляє «Золотоноша.City».

Вже другий рік поспіль розведенням фазанів успішно займається первинний мисливський колектив сіл – Вознесенське та Пальміра. У цьому році планують випустити більше 300 голів фазана. Частина, а саме 163 фазенят, вже облюбовують нові місця.

Усе почалося торік восени. Група мисливців, з-поміж яких найстарший і найдосвідченіший Іван Міняйло, зібрали трохи грошей і вирішили завезти у свою місцевість незвичних птахів – мисливських фазанів. У природних умовах ці птахи живляться в основному рослинними кормами (насінням злакових та бобових культур, ягодами, кореневищами і зеленими частинами рослин), а також комахами, личинками, павуками, черв’яками, молюсками, інколи поїдають мишей. Особливістю фазанів є й те, що вони, на відміну від багатьох інших птахів, поїдають личинок та дорослих колорадських жуків. Фазани – витривалі і невибагливі, легко переносять морози, але за глибокого снігу страждають від відсутності кормів.

Схоже, що птахам місцевість на Золотоніщині сподобалась, вони прижилися й створили сім’ї, у них вже вилупилися пташенята.

Уподобали віддалену місцевість за селом Привітне. Там раніше була вода, чудове місце для полювання, бо гніздилися дикі гуси, качки, водилися куріпки, лисиці, бували й дикі кабани. А зараз все повисихало, позаростало очеретом. Тож і полювати вже немає на кого. А для фазанів там сприятливі умови, кажуть сільські мисливці. Сподіваються, що вони там і житимуть.

Поки полювати на фазанів не можна, треба, щоб років три пройшло, аби їх стало більше. Вже нині жителям Вознесенського не раз доводилося бачити цього красивого і благородного птаха навкруги села та на узбіччі доріг. Тепер найголовніше не зашкодити їм і всіляко підтримувати нових мешканців дикої природи.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100