реклама

реклама

На засіданні виконкому Черкаської міськради представники «Свободи» внесли проєкт рішення про закупівлю «систем відеоспостереження з можливістю дистанційного скринінгу температури».

termopipl...

Цікаво, що відеокамери для вимірювання температури знадобилися Департаменту освіти та гуманітарної політики, який очолює «свободівець» Сергій Воронов. Але до програми «Безпечне місто» ці прилади не мають жодного відношення.

Більшість членів виконкому підтримали пропозицію щодо закупівлі камер, але проєкт рішення буде ще додатково розглядатися на бюджетній комісії.

Про це розповів заступник мера Черкас Максим Скорик.

– На виконкомі запропонували закупити на 7,5 млн гривень відеокамер із функцією вимірювання температури. Буденно й просто, без проєкту, виконавців і взагалі без будь-яких пояснень. Ніякого відношення ні до програми «Безпечне місто», ні до боротьби з поширенням коронавірусу в місці ці камери не мають, – сказав Максим Скорик.

За його словами, за 7, 5 млн гривень сьогодні можна відремонтувати близько 10 садочків чи запустити першу чергу будівництва вулиці Жужоми.

– Система відеоспостереження в місті необхідна, але цим питанням повинні займатися певні спеціалісти, а не Департамент освіти. Ми на засіданні фракції «Черкащани» прийняли рішення голосувати за комплексну програму «Безпечне місто». Але такого відношення до бюджетних коштів не допустимо, - додав Максим Скорик.

Своєю чергою колишній начальник поліції у Черкаській області Владислав Пустовар вважає, що говорити про доцільність закупівлі відеокамер зарано, доки не відомо, де їх збираються встановлювати.

– Я ще можу зрозуміти, якщо такою відеосистемою будуть облаштовані школи, щоби виявити хворого та виключити контакт із іншими учнями. Але на вулицях або інших місцях, ці камери малоефективні. Наприклад, камера зафіксує, що у людини підвищена температура. Що далі? Ловити і затримувати за це громадян, поліція не має права. До того ж у нас був випадок, коли закуплені містом відеокамери декілька років пролежали на складі й ніхто не знав, що з ними робити. Проблема наших чиновників в тому, що вони намагаються латати дірки замість комплексного вирішення питання, - зазначив Владислав Пустовар.

Нагадаємо, що схожа історія з камерами для вимірювання температури трапилася в Києві, але з цього нічого не вийшло.

В квітні підпорядковане Київській міській держадміністрації комунальне підприємство «Інформатика» начебто в межах боротьби з COVID-19 уклало на 65 млн гривень договір про закупівлю 400 відеокамер для вимірювання температури.

Однак керівництво столиці вчасно розірвало сумнівну угоду, оскільки такі прилади не підпадали під перелік товарів протиепідемічного характеру, визначеного Кабміном.

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 ЗЮ 26.07.2020 00:51
Знову свобода з мільйонами коштів. Годі красти.. Толку з цих датчиків ніякого. Ну поміряв і що? Людина пішла далі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Ігор 25.07.2020 12:22
А шо Воронов вже одужав?))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #1 1 25.07.2020 11:32
свобода никак не уймется-очень хочет урвать на лечение ботнара :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100