реклама

реклама

Жашківським відділом Уманської місцевої прокуратури забезпечено процесуальне керівництво та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 213 КК України.

Прокуратура

За версією слідства 37-річний місцевий житель, не будучи зареєстрованим у встановленому законом порядку як суб’єкт підприємницької діяльності та не будучи посадовою особою суб’єкта господарювання, що має право на здійснення операцій з металобрухтом, діючи з корисливих мотивів, переслідуючи умисел на порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом, з порушенням вимог Закону України «Про металобрухт», організував незаконний пункт для прийому, схову та збуту металобрухту, а саме вчинив дії, спрямовані на створення підпільного приймального пункту за місцем свого проживання у м. Жашків, де здійснював приймання побутового брухту чорних та кольорових металів від мешканців м. Жашків за готівковий розрахунок з метою подальшої його реалізації, для чого створив умови, необхідні для його нормального функціонування, придбавши необхідне обладнання. Після чого, з моменту створення, розпочав особисто приймати металобрухт на раніше організованому пункті прийому вторинної сировини за вказаною адресою, достовірно знаючи, що він не зареєстрований як суб’єкт господарської діяльності, відомості про якого включено до переліку суб’єктів господарювання, що здійснюють операції з металобрухтом, тобто систематично здійснював незаконні операції з металобрухтом за місцем свого проживання до моменту виявлення працівниками поліції зазначеного незаконного пункту прийому, схову та збуту металобрухту та припинення його функціонування.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 213 КК України передбачає покарання у виді штрафу від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до одного року.

Прес-служба Уманської місцевої прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100