Керівництво Товариства з обмеженою відповідальністю «Черкаська транспортно-експедиторська компанія»  що займається наданням послуг з вантажних перевезень по території України, роз’яснює, що встановлення на Рускополянському перехресті (при виїзді з Черкас в напрямку Сміли) світлофора лише частково зніме напруженість  на цій ділянці. За словами фахівців, які постійно здійснюють перевезення, їздять Україною і заїзджають в інші міста, дорожня розв’язка під Черкасами не  зручна, небезпечна та потребує поліпшення. Врешті, оскільки питання так і не вирішується, керівництвом ТОВ «ЧТЕК» було прийнято рішення спонукати компетентні органи до створення грамотної розв’язки.

IMG_20200817_180124_1

Нагадаємо, ускладнена ділянка руху має свою сумну історію. У 2019 році на цьому непростому відрізку дороги загинув байкер. Виявилося, що ділянка дороги «нічийна». Кілометр цієї дороги від знаку Черкаси до Руськополянського КП у напрямку Сміли взяла на баланс обласна державна адміністрація. Свої пропозиції урегулювання ситуації з проїздом перехрестя запропонували місцеві підприємці. Але в ОДА роз’яснили, що встановлювати коло досить клопітно і це потребує складнішого механізму узгоджень всіх дозволів та будівництва. Тож поки зупинилися на світлофорі, який (МОЖЛИВО!) з’явиться тут лише в жовтні. Та й тема його підключення до електромережі викликає питання...

Так, Товариством з обмеженою відповідальністю «Черкаська транспортно-експедиторська компанія» було придбано земельну ділянку біля перехрестя на якій нещодавно було розпочато будівництво об`єкту що матиме інфраструктурне значення. Товариство сплатило не один мільйон податків за свою діяльність.

З кожного літра придбаного палива сплачується 0,21 євро акцизного збору. 0,16 євро з них – йдуть до Дорожнього фонду. Далі ці гроші розподіляються так: 35% йдуть на місцеві дороги, 60% — на траси державного і міжнародного значення, а ще 5% — на фінансування заходів з безпеки дорожнього руху.

DSC_0565

– Якщо ми торік придбали палива більше 600 000 літрів, то з них було сплачено до дорожнього фонду близько 96тис. євро, крім того нами було сплачено ПДВ більше мільйона гривень, та інших податків та зборів . Таких компаній як наша на Черкащині не одна.  І це ми беремо лише один рік. А працюємо ми вже не перший рік. Тобто працюємо, створюємо робочі місця, сплачуємо податки і хочемо від влади забезпечення комфортних умов праці згідно закону. Адже самі ми не шкодимо дороги, ми не перевантажуємо наші автопоїзди, не возимо небезпечні вантажі. Ми сплачуємо все вчасно, приносимо користь суспільству і тому врешті вирішили звернутися до органів влади по проекту побудови кільця. Питання перехрестя потребує врегулювання, тут часто стаються аварії, – зазначає заступник директора ТОВ «ЧТЕК» Олег Караван.

Сам він водій і зауважує, що обіцяний владою світлофор може підводити, бо це пов’язано, зокрема, з електрикою, тож все можливо. Окрім того, якщо в’їзджати у місто з траси, на світлофор, якого тут не було раніше, водіям з далекої дороги важче звернути увагу, ніж на кільце, зазначимо , що кільце це саморегулююче перехрестя, яке дає можливість проїзду не роблячи заторів, також воно примушує водіїв, що заїжджають в місто, зменшити швидкість.

IMG_20200817_180449

Для прикладу керівники компанії наводять Вінницьку область, де взагалі стан  доріг набагато кращий ніж на Черкащині і розв`язками типу автомобільне кільце. Обладнані в`їзди навіть  в районні містечка, не говорячи вже про місто обласного значення.

– Кільце – це саморегульоване перехрестя і ми звикли по них в Черкасах їздити. Заберіть кільце біля Літака і що буде? Звісно, будуть проблеми. Тим більше, зараз по Україні ремонтують дороги. Як тільки на Миколаїв і Херсон відкриють дорогу через м. Кропивницький та с.Возсіятське, яка буде проїзна для вантажних автомобілів, то вантажівки  підуть по об`їздній дорозі м. Черкаси. А зараз їдемо через Умань і робимо 500 кілометрів там, де можна було зробити 350… Навантаження на Рускополянське перехрестя буде ще більше, бо з Півдня везуть овочі і фрукти, а туди зерно в порт… – каже Олег Караван.

Керівник  спілкувався з начальником Служби автодоріг в Черкаській області, з обласною владою, Головою Руськополянської сільської ради, сам заплатив фірмі-розробнику за транспортне мікромоделювання та розробку концепції організації дорожнього руху.

IMG_20200817_181113

– Для будівництва кільця необхідно розширити існуючі межі дороги. Поступатись доведеться частиною  нашої ділянкою, яка придбана для промисловості. Ми згодимося. Окрім того, вже зараз, попри концептуальні розбіжності (ми пропонуємо- коло, представники влади - світлофор), досягли принципової згоди з очільниками Черкаської ОДА, про підключення світлофору до електричних мереж товариства.  Зараз узгоджуємо юридичні, фінансові і технічні моменти. Ми не відмовимо представникам влади, тому що це питання стосується безпеки  людей – для нас це є пріоритетом. В проектування , погодження та будівництво власних електричних мереж та підключення  трансформаторної підстанції товариством було інвестовано чималі кошти . Потужності розраховувались для власних потреб але доведеться вишукати можливість для задоволення суспільних потреб. Зараз розглядається варіант що за за спожиту світлофором електроенергію сплачуватиме  Руськополянська сільрада. Адже відсутність нормальної розв`язки щоранку  створює проблеми і для мешканців с.Руська Поляна, – зазначає керівник.

Олег Караван планує звернутися в усі відповідні інстанції, надати пропозиції профільним депутатським комісіям, які потім винесуть це питання на розгляд сесії облради. Якщо депутати підтримають концепцію «кільця» то буде значно легше переконати чиновників Укравтодору та Кабміну в тому що не варто економити на даній розв`язці - адже це не лише покращить її пропускну здатність та рівень безпеки життя людей а й зробить гарним в`їзд в м. Черкаси зі сторони м. Сміла.

IMG_20200817_175854

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Валерій 22.08.2020 05:25
Креще не спонукали б а по правилам їздили! Повна маячня. Тим більш , що подовина з перелічених аварій не аідбулася на цьому перехресті. Наприклад , байкер зашигув в кілометрі від перехрестя.
Іноді краще жувати, а водіям їздити за правилами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Євген 20.08.2020 14:46
Дуже приємно читати про такі ініціативи від бізнесу. Владу треба "штовхати" до правильних рішень. А світлофор і дійсно перший час будуть пролітати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Александр 20.08.2020 11:55
Разметку нанесите,если бы директор автодора или т.н."губернатор"там каждый день делал левый поворот в сторону Хуторов,и ему КАЖДЫЙ РАЗ вылетал в лоб дебил на встречке,то разметку обновляли бы каждый день.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100