реклама

реклама

Черкаська місцева влада поділила місто на своїх і чужих. Тепер одним можна ходити в басейн при черкаському стадіоні, а іншим – ні. Так скаржаться черкаські тренери, які тепер не можуть повноцінно тренувати дітей. Поза очі зазначають, що рішення було прийнято політично, бо один з тренерів розкритикував діяльність «свободівців», які діють у черкаській владі. (Ця партія взяла під кураторство в Черкасах багато галузей — від освіти, спорту, соцзахисту до закладів культури).

FB_IMG_1599198025536

Водночас під диктофон тренери розповідають лише про моменти, пов’язані з реформою.

– Басейн був у державній власності, і ніяких ексцесів не було. Я там 37 років пропрацював. Тепер він в комунальній власності, і почалися проблеми. Ми зверталися і до заступників мера, і до кураторів галузі. Нам же у відповідь кажуть, що тренери знаходяться у приміщенні басейну відтепер незаконно, і у такій ситуації половина тренерського складу. А вони тренують близько 1200 дітей. Ми проплачували близько 300 тисяч гривень оренди. Тепер кажуть, що лише тренери при дитячо-спортивних школах (таких три) можуть займатися в басейні. Іншим всім – спортивним клубам, громадським об’єднанням, приватним підприємцям немає права займатися в нашому міському басейні… – каже заслужений тренер України В’ячеслав Кудрявцев.

У його підпорядкуванні в басейні було до 150 вихованців. Водночас тренер зазначає, що обмеження по доступу до басейну неправильні, бо не всі діти можуть ходити в дитячо-спортивні школи. Тож треба не лише спортивне, а й оздоровче направлення розвивати.

– Приводять до мене дитину 12-16 років, що не вміє плавати. Ми з нею займаємося і через пару місяців дитина пливе. А якщо ми таких дітей будемо зразу завантажувати, як в спортивній школі? Не буде такого, бо в спортивну школу таку дитину просто не візьмуть. І це лиш один з прикладів. Але на боці влади – карантин. Відповідно до нових вимог, не більше 3 дітей може займатися в басейні на доріжках. Було 12, а тепер 3. Цим офіційно і пояснюють скорочення. Бо ми раніше з дітьми займалися двічі на день – до школи і після школи (силова підготовка, гнучкість і безпосередньо плавання), – каже тренер.

Про ту ж проблему пишуть тренери в соцмережах:

Screenshot_2020-09-04-08-41-16-599_com.facebook.katana

Screenshot_2020-09-04-08-41-25-985_com.facebook.katana 

Screenshot_2020-09-04-08-41-56-863_com.facebook.katana

На це Миколі Чалому депутат Черкаської міськради Тарас Коломієць відповів: "Коля, успокойся, всё решим".

За словами В’ячеслава Кудрявцева, заступник мера пропонував тренерам йти працевлаштовуватися в спортивні школи. Однак вони у цій сфері давно працюють, і коли їм сказали писати заяву на роботу, але не просили ніяких документів і не дозволили набирати групи дітей, то вони зрозуміли, що "все це профанація". Планують тепер пробувати донести проблему новому голові Черкаської ОДА.

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов в коментарі «Прочерку» сказав, що відповідно до постанови Кабміну, на доріжці має бути лише три дитини. Через це чинні ДЮСШ дійсно розбили доріжки між собою відповідним чином. Іншим школам просто не вистачило доріжок. Оскільки басейн комунальний, то дали займатись насамперед міським дитячо-спортивним школам.

– Що робити іншим?

– Ми їм пропонуємо йти в інші басейни, які є в місті. Але розуміємо, що їм не витягти фінансово, бо три дитини за оренду однієї доріжки просто не проплатять, – каже Сергій Воронов. – Тож це не черкаська проблема, норми діють по всій Україні. Та й просто фізично доріжок бракує. Виходом може бути лише закінчення карантину. Тренери зверталися до нас, були наради. Але ж ми не можемо прийняти рішення, яке б було вище рішення Кабміну. Тут влада не може прийняти якісь зміни.

реклама

Коментарі  

 
+10 #3 Батьки 10.09.2020 08:53
Запитання до Воронова, Ботнара та Бондаренка. Як нашим дітям, які займаються плаванням у зв'язку із проблемами із зором, опорно-руховим апаратом потрапить на заняття в басейн? Спортивні школи ми по здоров'ю не тягнемо. У приватних басейнах дуже дорого. Чому викинули наших дітей? Ви втратили сотні голосів на виборах через своє рішення. Бондаренко ігнорував рішення Кабміну по карантину, коли треба було сваритись. А тепер різко став законослухняним . У нас шок!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Пловец 09.09.2020 19:08
.......................... ....Я за ним - забігаю - кажу - віддай окуляри ! А він каже - тобі які ? Відкриває шухляду а у нього там окулярів шухляда переповнена ! Я зрозумів що правди не знайду ! Хай ..............................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Аліса 09.09.2020 18:29
свободівці творять беззаконня
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100