14 вересня слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси розглянув клопотання слідчого Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області про застосування запобіжного заходу 60-річному чоловіку, якого підозрюють у вчиненні розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку.

Суд 3

Про це повідомляє пресслужба суду.

Відповідно до частини другої статті 27 Кримінального процесуального кодексу України злочини проти статевої свободи здійснюються у закритому судовому засіданні.

За даними досудового розслідування, 7 вересня 2020 року близько 18 години 00 хвилин, 60-річний мешканець м. Черкаси познайомився з неповнолітньою, якій в цьому році виповнилося лише 14 років, та запропонував повечеряти в кафе. Під час спілкування в закладі чоловік схиляв її до вживання алкоголю та вчиняв розпусні дії.

З урахуванням показів очевидців, особу було затримано на місці події, а наступного дня йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 156 Кримінального кодексу України, (вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку).

Слідчий суддя, заслухавши учасників процесу, оцінивши в сукупності обставини дійшов до висновку, що клопотання підлягає до задоволення частково та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 (шістдесят) діб.

Крім того, на час дії цього запобіжного заходу на підозрюваного покладено обов’язки, передбачені статтею 194 Кримінального процесуального кодексу України.

Довідково:

санкція частини першої статті 156 КК України передбачає відповідальність у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Volodymyr Rebel 14.09.2020 22:37
Взагалі то нашим пенсіонерам не до того,вони заклопотані тим,як вижити на свою вошиву пенсію,збираючи пляшки та папір на здачу,а цей "блатний" забезпечений лось мабуть жер чорну та червону ікру,котра потягнула його на "подвиги"!...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100