Перші кроки для створення на Черкащині банку грудного молока голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук обговорив із керівниками обласної лікарні Олександром Дудником та обласної дитячої лікарні Михайлом Кондрацьким.

рік11

Серігй Сергійчук відвідав Черкаську обласну лікарню, зокрема перинатальний центр, та обласну дитячу лікарню. Голова ОДА та медики провели спільну нараду із президентом Асоціації неонатологів України Тетяною Знаменською.

За словами Тетяни Знаменської, показник смертності новонароджених в області – 6,58. Максимальний по Україні – 6,68. Тоді як антенатальна смертність (у період від 22 тижнів до початку пологів) – 5,64, що перевищує загальноукраїнський показник. І створення банку грудного молока вплине на покращення ситуації.

рік12

– Ми повинні боротися за кожне дитяче життя. Банк грудного молока допоможе знизити показники дитячої смертності. Передчасно народжені діти отримують штучні суміші, які не замінюють натуральне грудне молоко. І тут варто говорити не лише про передчасно народжених, це діти ВІЛ-інфікованих, діти із слабким імунітетом і т.д. У європейських країнах вже давно запроваджені подібні банки. У нас же – лише один в місті Києві. І він показав свою ефективність. Вивчаємо можливості запровадження такого ж банку у нас, – наголосив голова ОДА Сергій Сергійчук.

рік0

За словами головного лікаря обласної дитячої лікарні Олександра Дудника, в закладі на базі перинатального центру вже вивчають можливість свторення банку. Найближчими днями медики закладу готові виїхати в Київ ,аби перейняти досвід.

рік1

Про це інформує прес-служба ОДА


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #4 ЗЮ 21.09.2020 03:23
Дудник- донор материнского молока?
Это дно медицины.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 місцеві вибори 18.09.2020 07:49
банк для ЗЕдеПЛУТатів
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Мавр 18.09.2020 07:25
Ботнар був куди приємніший і позитивніший!
Мабуть маху дали!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Сергей Барисычь 17.09.2020 20:34
Моя школа! Нэтэлей пообещает раздавать и завод по производству банок пообещает построить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100