реклама Делікат

Тестування цього проєкту, який Міністерство соціальної політики провело торік,  довів свою ефективність  і засвідчив, що комп’ютерна програма  «Соціальна громада», яка забезпечує електронний обмін даними, набагато спрощує обмін та опрацювання інформації.

«Соціальна  громада» об’єднує у єдиному інформаційному середовищі «фронт»-офіси прийому документів від населення, що знаходяться у ЦНАП із структурними підрозділами соціального захисту населення, підпорядкованими райдержадміністрації, де приймається рішення про надання адміністративних послуг соціального характеру.

– Після опрацювання електронних заяв фахівці передають  громаді повідомлення про призначення чи відмову  усіх видів соціальних допомог та компенсаційних виплат із зазначенням її розміру та терміном дії, а також про взяття пільговика на облік, призначення житлової субсидії, - розповідає начальник відділу соціального захисту населення Мокрокалигірської сільської ради Валентина Ващенко. – Впровадження цього проекту передбачає забезпечення громад меблями та відповідною технікою. Наша громада увійшла до переліку відібраних  Міністерством соціальної політики для надання технічного оснащення з метою впровадження програми «Соціальна громада»,  виконання функцій у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей.

Тож нещодавно громада отримала сучасні комфортні меблі (меблі  для спеціалістів та відвідувачів, шафи для документів, тощо). Незабаром отримає також  і комп’ютерну техніку, в межах реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції і розвитку проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення», що повністю відповідає мінімальним технічним вимогам для впровадження «Соціальної громади».

– І ми зможемо набагато оперативніше оформляти надання допомог  матерям-одиначкам, дітям-інвалідам, допомоги після народження дитини, надання субсидій та компенсацій, – зазначає Валентина Ващенко.

Про це повідомляє пресклуб реформ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100