реклама

реклама

Новий курс із історії рідного краю стартував у школах області з 1 вересня. Усе це в межах освітянського проекту „Моя Черкащина“, його презентували в ОВА.

photo_2023-09-05_13-42-57


Як зауважив очільник області, цей проект – це ще один потужний інструмент для освітян у межах національно-патріотичного виховання молоді.

– І програма, і посібник пройшли відповідну експертизу і мають гриф МОН України, – наголосив Ігор Табурець. – Нині надруковано 1000 примірників посібника. Я дякую депутатам обласної ради за підтримку цієї ініціативи начальника нашого обласного управління освіти Валерія Данилевського, також Обласному інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, усій творчій групі.

Курс викладатимуть учням 7-11 класів. Друковані матеріали вже прямують в усі школи області.  Їх отримають понад 600 вчителів історії, які передадуть знання з історії рідного краю майже 48,5 тис. учнів.

– Окрім цього, кожен вчитель зможе вписати свою сторінку, – додав Ігор Табурець. –  Проект передбачає години для вивчення матеріалу з історії місцевості, де народились та виховуються учні.

Над проектом працювали науковці та педагоги області. Керівник робочої групи  Василь Мельниченко зауважив, що курс – це живий продукт, який буде постійно розвиватись і наповнюватись матеріалами з історії рідного краю.

photo_2023-09-05_13-42-58-2

– Ми пів року працювали над проектом, – розповів Василь Мельниченко. – Опрацьовували не лише фактичний матеріал, а й методи, як зробити його найпродуктивнішим для учнів у процесі вивчення. Любов до великої Батьківщини починається з любові до рідного краю. 

Проект покликаний розвивати в учнів нові вміння. На цьому наголосив Андрій Стецюк, його співавтор. Він – вчитель історії Черкаської гімназії №9 ім. О. М. Луценка.

– Опановуючи курс, діти розвиватимуть цифрові навички, вчитимуться створювати власні проекти, – додав він. –  Курс повністю сучасний та орієнтований на молодь.

Цей проект присвятили 70-річчю з дня утворення Черкаської області.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100